Cum a pierdut FCSB 3 milioane de euro. Gigi Becali este responsabil pentru gaura financiară

de: Anca Lupescu
25 08. 2021

FCSB ar fi putut avea în acest moment cu 3 milioane de euro în plus. Din păcate, chiar patronul echipei, Gigi Becali, este responsabil de asta.

Gigi Becali, păcălit? Cum a pierdut FCSB 3 milioane de euro

Ipoteza a fost lansată de Giovanni Becali, care spune că FCSB și-a luat țeapă. Vărul lui Gigi Becali este cel care a intermediat mutarea lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray.

El spune că FCSB ar fi putut să obțină 7 milioane de euro pe mijlocașul de 22 de ani. Cu toate acestea, FCSB l-a vândut pentru doar 4 milioane de dolari.

Moruțan a plecat de la FCSB la Galatasaray pentru 4,2 milioane de euro. Turcii urmează să mai dea 1,5 milioane de euro dacă echipa se va califica în grupele Europa League.

Când a fost vorba de 10 milioane, cât cerea Gigi, FCSB putea să obțină 7 atunci pe Moruțan. Dar nu au vrut. Voi avea o discuție cu Fatih Terim să vedem dacă îi dă numărul 10, dacă e capabil să îl poarte”, a declarat Ioan Becali la plecarea spre Turcia.

Nu doar FCSB a beneficiat de pe urma transferului lui Olimpiu Moruțan. Și Fc Botoșani, fosta echipă la care a jucat mijlocașul are de câștigat după ce acesta a ajuns la Galatasaray.

Ce se întâmplă cu fosta echipă a lui Moruțan

Se pare că FC Botoșani mai avea 9% din drepturile jucătorului, are că echipa va încasa 378.000 de euro pentru transfer.

„Eu îl știam pe Gigi un negociator mult mai bun. Vă spun foarte sincer că mi se pare cam mică suma pe care Gigi a obținut-o pentru Moruțan.

Dar chiar și așa eu îmi astept acum partea din ăia 4 milioane și ceva pe care Gigi a spus că îi va primi. Nu o să stau să aștept să vedem dacă Galata o să intre în grupe că aia nu sunt bani siguri că îți mai vin”, a spus Valeriu Iftime, patronul FC Botoșani.

„Da, l-am vândut pe Moruţan la Galatasaray. Suma este de 5,7 milioane de euro. 4,2 milioane de euro vor plăti acum pe el, plus 1,5 milioane de euro dacă se califică în grupele Europa League. 

Dar Galatasaray se va califica în grupele Europa League şi asta va fi suma. Eu sunt mulţumit”, a spus Valeriu Iftime, patronul celor de la FC Botoșani.

Moruțan a avut o ofertă de 3 milioane de euro de la Copenhaga. Lui Becali i s-a părut un preț prea mic, așa că a trimis o contraofertă în care a ridicat pretențiile pentru mijlocașul ofensiv.

„Nu mă voi opune niciodată unei plecări atunci când este în interesul clubului și al unui jucător, cu mențiunea că îmi doresc foarte mult să completăm, să punem ceva în loc, pentru că avem ca obiectiv titlul și nu ne permitem să fim într-un tranzit continuu”, a declarat Edi Iordănescu.