Cum a murit, de fapt, bătrâna declarată moartă de polițistul bihorean. Așa ceva rar se întâmplă

Cum a murit, de fapt, bătrâna declarată moartă de polițistul bihorean. Așa ceva rar se întâmplă
Cum a murit, de fapt, bătrâna declarată moartă către polițist

Vinerea trecută o bihoreancă a ajuns la spital în comă profundă și în stare profundă de hipotermie, după ce joi polițistul care a găsit-o pe jos în casă a declarat-o decedată.

Cum a murit, de fapt, bătrâna declarată moartă de polițistul bihorean

Polițistul a sunat medicul de familie al bătrânei de 76 de ani ca să-i constate decesul, însă acesta i-a spus că va trece mai târziu. Astfel, polițistul a plecat și a lăsat femeia să zacă în locuința neîncălzită.

Tot joia trecută polițistul a anunțat și familia femeii să se pregătească de înmormântare, însă vineri, în momentul când aparținătorii au ridicat-o să o așeze în sicriu, bătrâna a dat semne de viață. Oamenii șocați au chemat ambulanța și bătrâna a fost dusă la spital, unde a fost internată în comă profundă. Din nefericire, miercuri seară inima bătrânei s-a oprit.

Alarma a dat-o un vecin

Bătrâna avea doar un nepot îndepărtat și locuia singură în satul Beznea. Alarma a fost dată de un vecin, care nu o mai văzuse pe afară de câteva zile.

Polițistul din comună a venit, într-adevăr, la chemarea vecinilor și i-a luat pulsul femeii, însă nu a simțit nimic. A sunat medicul de familie, care ar fi spus că o să treacă mai târziu să constate decesul, dar n-a mai ajuns. Iar pașii legali s-au oprit acolo.

”O venit poliția și, noa, n-o mișcat și o crezut că-i moartă. Şi-o tras clopotele în două zile și mâine era s-o-ngroape. Zicea că o venit nepot de-al ei și o adus sicriu, și când să o pună în sicriu, ea o mișcat. S-o speriat”, a declarat o localnică potrivit Stirileprotv.ro.

Femeia a ajuns la spital în stare precară

”La sosirea la UPU era în comă profundă, cu hipotermie severă, stabilă hemodinamic, dar viața îi era pusă în pericol de ansamblul acesta, asociere comă și hipotermie profundă. În astfel de situații e o persoană care constată că s-a instalat stopul cardio-respirator sau decesul. Cineva trebuie să aibă competențe în a stabili și una și cealaltă”, a spus Dr. Hadrian Borcea, șef UPU Oradea.

Medicul de familie în cauză, a refuzat să facă declarații. Cazul a fost preluat de Parchetul Curţii de Apel Oradea. Împotriva polițistului s-a dispus începerea urmăririi penale.

”Polițiștii au întocmit dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul infracțiunii de neglijenţă în serviciu, în acest stadiu, faţă de faptă”, a declarat Comisar șef Alina Farcuta, purtător de cuvânt IPJ Bihor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI