30 ian. 2024 | 08:04

Cum a fost văzută soţia lui Traian Băsescu, după ce acesta a fost internat de urgenţă. Detaliul observat de cetăţeni, s-a întâmplat chiar în faţa spitalului

News
Cum a fost văzută soţia lui Traian Băsescu, după ce acesta a fost internat de urgenţă. Detaliul observat de cetăţeni, s-a întâmplat chiar în faţa spitalului
Cum a fost văzută soţia lui Traian Băsescu, după ce acesta a fost internat de urgenţă. Detaliul observat de cetăţeni, s-a întâmplat chiar în faţa spitalului

Traian Băsescu trece prin clipe grele în aceste zile. Fostul președinte al României a ajuns de urgență la spital, după ce a început să se simtă rău. Acesta a aflat acolo că are gripă de tip A și a rămas sub stricta supraveghere a medicilor. Cum a fost văzută soţia lui Traian Băsescu, Maria, după ce acesta a fost internat.

Cum se simte Traian Băsescu

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a fost internat în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Militar din Capitală, după ce a manifestat simptome ale gripei. Cu toate acestea, afecțiunile sale preexistente au determinat echipa medicală să decidă menținerea sa sub supraveghere pentru o perioadă.

La Secția Clinică Boli Infecțioase a Spitalului Militar, europarlamentarul PMP primește tratament adecvat, iar starea sa de sănătate este acum stabilă, conform informațiilor provenite din surse. Se pare că Băsescu acuză o puternică stare de oboseală și prezintă dificultăți în vorbire.

Conform dezvăluirilor lui Dumitru Dragomir, fostul președinte ar fi într-o stare destul de gravă și medicii ar face tot posibilul să îl repună pe picioare. Dragomir a dezvăluit că Traian Băsescu se confruntă cu anumite complicații pulmonare, fiind conectat la un dispozitiv de oxigen, fără a se cunoaște în mod clar dacă a fost sau nu intubat.

„Îi doresc sănătate multă fostului preşedinte Traian Băsescu, e în spital şi am auzit că este destul de rău. E rău cu plămânii. Îi doresc sănătate, că văd că toată lumea l-a plesnit pe unde a apucat”, a spus Dumitru Dragomir pentru Fanatik.

Informațiile privind starea de sănătate a fostului președinte sunt limitate, iar preocuparea cu privire la sănătatea sa se accentuează în contextul problemelor respiratorii raportate. Rămâne de văzut cum evoluează situația și care vor fi măsurile medicale luate pentru a-i asigura lui Traian Băsescu o recuperare cât mai rapidă și completă.

Maria Băsescu, în vizită la soț

Luni, în jurul orelor prânzului, Maria Băsescu, care a fost alături de Traian Băsescu timp de aproape jumătate de secol, a ajuns la Spitalul Militar pentru a-l vizita pe soțul ei. Conform informațiilor obținute de la reporterii MediaFLUX, aceasta a fost adusă la spital de șoferul personal al lui Traian Băsescu și a fost lăsată în fața secției de Boli Infecțioase a Spitalului Militar Carol Davila din Capitală, în jurul orei 13:00.

Vezi și: Traian Băsescu revine în public după ce a stat mulți ani în umbră. Ce va face fostul președinte care astăzi împlinește 72 de ani

Maria Băsescu nu a părăsit unitatea medicală repede, ci a petrecut ore întregi alături de soțul ei, care se confruntă cu gripa tip A la vârsta de 72 de ani. În mâna sa, doamna Băsescu ținea o plasă mare, sugerând că a adus cu ea lucrurile necesare pentru îngrijirea și confortul lui Traian Băsescu în patul de spital.

Se asigură că nu îi lipsește nimic și că acesta se bucură de tot confortul, în ciuda problemelor de sănătate cu care se confruntă în aceste clipe grele. Șoferul fostului președinte a așteptat ulterior în mașină aproximativ un sfert de oră, iar apoi s-a presupus că a primit indicații să plece.

În tot acest timp, acesta nu s-a mai întors să o ia pe Maria Băsescu, iar aceasta din urmă nu a fost văzută nici ea ieșind din spital. Situația a generat speculații cu privire la starea de sănătate a lui Traian Băsescu și la necesitatea implicării susținătorilor săi în sprijinirea cuplului în această perioadă dificilă.

Fostul președinte are și alte probleme de sănătate

Potrivit surselor apropiate, Traian Băsescu suferă de mai multe afecțiuni de sănătate, inclusiv ateroscleroză, o boală cronică caracterizată prin întărirea și îngustarea arterelor din cauza depunerilor de grăsimi. În plus, fostul președinte se confruntă și cu hipertensiune arterială.

În anul 2014, pe când încă îndeplinea funcția de șef al statului, i s-a diagnosticat și emfizem pulmonar, o condiție care afectează calitatea vieții pacientului, deoarece acesta resimte oboseală rapidă. La vârsta de 72 de ani, Traian Băsescu a trecut și prin intervenții chirurgicale anterioare, cum ar fi operația de hernie în 2006, efectuată la un spital din Viena, și operația la tiroidă un an mai târziu, desfășurată tot la Spitalul Militar.

Citește și: Cum l-a umilit Traian Băsescu pe Serghei Mizil. ”Ne-a închis în toaletă la o nuntă, și pe mine, și pe Ciutacu!”

În anul 2020, fostul președinte a dezvăluit că a fost supus unei intervenții chirurgicale complexe la nivelul aortei, efectuată într-un spital din Paris, fără a furniza însă detalii despre momentul exact al acestei intervenții.

În martie 2022, la scurt timp după ce instanța supremă a luat o decizie în privința colaborării sale cu Securitatea, Traian Băsescu a fost internat la un spital din Bruxelles. Speculațiile din acea perioadă indicau că fostul președinte ar fi avut probleme de inimă. În prezent, el se află internat la Spitalul Militar din București, iar starea sa de sănătate este sub observație atentă.

Parteneri
Cum atragi banii în viața ta. Cât ești de norocos în funcție de data nașterii
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „Pe barosăneală, așa cum îi plăcea ei!”
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Medicul și vedeta. Monica Bârlădeanu și Valeriu Gheorghiță, vacanță romantică în Deltă
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
S-a schimbat legea în 2024 pentru cei care stau la bloc. A devenit obligatoriu să raportezi la stat
Capital.ro
Ceaiul semifermentat care te ajută la digestie după mesele de Paşte şi te relaxează fără să dea somnolenţă
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Se DAU 12.000 de lei de la STAT. Ce TREBUIE să scrie în CERERE
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro