Cum a fost sancționată tânăra care și-a bătut câinele cu palma și pumnul în tramvai. Patrupedul, scos la adopție

Cum a fost sancționată tânăra care și-a bătut câinele cu palma și pumnul în tramvai. Patrupedul, scos la adopție

Amendă pentru tânăra care și-a bătut câinele cu palmele și pumnii într-un tramvai din București.

Poliția Animalelor, aflată în subordinea Poliției locale din capitală, a reușit să o identifice la o săptămână după ce imaginile au apărut pe internet, a chemat-o la discuții și a stabilit o amendă de 2000 de lei.

„În urma discuțiilor purtate cu inspectorii de la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor și cu inspectorii Serviciului Poliția Animalelor, proprietara a înțeles gravitatea faptelor sale.” Comunicat, Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor

Potrivit Știrile Pro TV, tânăra care și-a agresat cățelușa în tramvai a fost nevoită să predea și câinele. Astfel, Kara, cum se numește cățelușa în vârstă de 8 luni, a ajuns în grija Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA).

Câinele agresat, gata de adopție

Cei care vor să o adopte pe cățelușa Kara se pot adresa autorităților care se ocupă de protejarea patrupedelor, care o au acum în îngrijire. Trebuie să fie atenți la câteva aspecte, spun reprezentanții ASPA.

„Kara este un metis de pit bull, foarte energică, jucăușă și iubitoare. Are nevoie de o familie care îi poate oferi spațiu suficient de mișcare, plimbări lungi în parc și de ce nu, activități sportive. Noii proprietari trebuie să nu uite din vedere că în acest moment Kara este un pui, care poate crea neplăceri dacă este lăsată singură în casă.” Autoritatea pentru Supravegherea Animalelor

Autoritățile locale precizează că preluarea unui cățel presupune o serie de responsabilități.

„Totodată, trebuie știut că nu se înțelege cu pisicile, dar iubește mult oamenii și copiii în special. Familia adoptatoare trebuie să fie responsabilă și să-și asume acest câine până la finalul vieții lui. Adopția câinelui va fi monitorizată de inspectorii ASPA. Noua familie va beneficia de sprijinul și de consilierea ASPA de câte ori va fi nevoie. ” Autoritatea pentru Supravegherea Animalelor

Cei care vor să adopte cățelușa trebuie să dovedească faptul că au spațiu disponibil și pentru patruped în locuința lor și că au un venit constant. Apoi, cu o simplă cerere, cățelul dorit din adăpostul Autorității pentru Protecția Animalelor poate fi luat acasă.

Mesajul publicat de Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animanelor prin care anunță că a preluat-o pe Kara, cățelușa agresată în tramvai.

Când bruta lovește animalul

Astfel de imagini revoltătoare nu sunt o raritate în România. Aproape săptămânal apar noi clipuri cu patrupede chinuite, fie că e vorba de căței, pisici sau cai.

Despre cazul tinerei extrem de furioase care își lovea cu palma și cu pumnul câinele pe care îl ținea într-o lesă în tramvai Playtech a mai scris în urmă cu o săptămână, la puțin timp după ce imaginile au apărut pe Facebook.

În filmul respectiv se putea vedea că deși animalul este pui, tânăra îl lovea fără milă și urla la el. Imaginile au fost publicate pe Facebook de Tudor Tim Ionescu, consilier general în Primăria Capitalei. Deși se aud câteva femei care vociferează, niciun călător din tramvai nu intervine.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI