Cum a fost posibil ca doi deținuți să fie eliberați din greșeală de la Jilava. Cazul care a uluit România

Cum a fost posibil ca doi deținuți să fie eliberați din greșeală de la Jilava. Cazul care a uluit România
Cum a fost posibil ca doi deținuți să fie eliberați din greșeală de la Jilava. Cazul care a uluit România

Doi deținuți de la Jilava au fost eliberați, miercuri, din greșeală, înainte să le expire condamnările. Aceștia aveau de executat pedepse de până în 3 ani de închisoare pentru loviri și alte violențe, respectiv tulburarea liniștii publice. Polițiștii i-au găsit după câteva ore și i-au dus înapoi în detenție. ANP a început ancheta.

Doi deținuți de la Jilava au fost eliberați din greșeală. ANP a început ancheta

Conform unui comunicat transmis de comisarul-șef Cristian Erving Micu, purtător de cuvânt al Penitenciarului București Jilava, eroarea funcționarilor responsabili cu gestionarea documentelor de evidență, sesizată în scurt timp, a fost notificată structurilor MAI, în vederea acordării de sprijin pentru localizarea și reîncarcerarea celor două persoane.

În aceeași zi, în jurul orei 23:00, cei doi deținuți eliberați au fost identificați și conduși înapoi la penitenciar, pentru a executa timpul rămas din condamnări. După incident, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a început o anchetă pentru a afla cum s-a întâmplat ca aceștia să fie eliberați înainte de termen.

„Conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor a dispus efectuarea de verificări în vederea identificării cauzelor și vulnerabilităților privind activitatea Sectorului Evidență Deținuți, urmând ca, în raport de concluzii, să fie dispuse măsuri în conformitate cu prevederile legale.

În jurul orei 23,00: aceștia au fost identificați şi conduși la Penitenciarul Bucureşti-Jilava, pentru continuarea executării pedepsei”, informează sursa citată.

Ambii făcuseră cerere de eliberare condiționată

Dosarele celor doi deținuți erau la tribunalul Ilfov, în contestație. După ce au realizat că i-au eliberat din greșeală, cei de la penitenciar i-au sunat. Unul dintre inculpați a sunat la 112 la ora 21:40, fiind ulterior preluat de polițiștii de la secția 11, apoi după 50 de minute de agenții de la penitenciar. Cel de-al doilea a fost găsit de o patrulă în Centrul Vechi, fiind, de asemenea, reținut și dus direct la Jilava.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI