Cum a fost ales George Mihăiță pentru „Clanul”. E serialul cu care Pro TV vrea să dea lovitura (exclusiv)

de: Sabina Anastasia
06 07. 2022

George Mihăiță este cap de afiș în serialul „Clanul”. Va juca în rolul mafiotului Bebe Măcelaru, personaj deloc diferit de actor. Felul lor de a fi și de a comunica este, de fapt, același. Singurul lucru care îi diferențiază este viața pe care și-au ales-o spre a fi trăită. Află cum a fost ales George Mihăiță pentru „Clanul”.

Cum a fost ales George Mihăiță pentru „Clanul”

George Mihăiță a vorbit pe larg despre noul proiect în care se implică. Actorul urmează să joace în „Clanul”, noul serial cu care Pro TV vrea să dea lovitura în România. Când a aflat despre acesta, directorul Teatrului de Comedie din Capitală a amânat alte planuri și s-a dedicat complet scenariului redactat de Anghel Damian.

Chiar George Mihăiță a susținut că scenaristul a construit personajul pe care urmează să îl interpreteze special pentru el. Acesta este și unul dintre motivele pentru care actorul a fost singurul care nu a dat casting pentru rol. Lucrarea este atât de bună încât artistul nu ar vrea să schimbe nici măcar un singur cuvânt.

„Am fost singurul care nu am dat casting. Mulți care lucrează în televiziune, în cinematografie, nu ne-au văzut, dar a mizat pe mine Anghel Damian, colegul meu. Și a spus că s-a gândit la mine când a scris scenariul și ceea ce nu mi s-a mai întâmplat niciodată, pe televiziune sau pe film, este singura dată când nu am schimbat un cuvânt, atât de bine scris este. M-a ghicit, mă cunoaște foarte bine, m-a văzut pe scenă Anghel Damian. El este angajat la Teatrul de Comedie, ne cunoaștem, am jucat cu el pe scenă”, a declarat George Mihăiță, pentru Impact.ro.

Ce îi leagă pe personajul mafiot și actorul care-l va juca

Întrebat despre punctele comune pe care le are cu personajul în rolul căruia va intra, George Mihăiță a explicat că cei doi împărtășesc atât felul de a se manifesta, cât și felul de a comunica. Singura diferență dintre personajul mafiot și actor este decizia referitoare la drumul pe care trebuie să-l urmeze în viață.

Amintim că producția a fost construită pornind de la formatul turcesc ce poartă denumirea de „Icerde” și va surprinde lupta dintre mafie și autoritățile statului.

„Atunci el poate să te facă, cum se spune, zâmbind, pe tine, alt personaj. Adică se poate să și glumim, să și râd cu cel din fața mea și dacă el înțelege că e de rău, bine, dacă nu, telespectatorul sigur înțelege”, s-a exprimat actorul.

George Mihăiță va lucra și cu Cătălina Grama, zisă și Jojo, care o va interpreta pe Magda, soția lui Bebe Măcelaru. Solicitat să comenteze emoțiile pe care le simte pe scenă cu Jojo, George Mihăiță a explicat că nu este prima dată când a jucat cu artista pe scena Teatrului de Comedie.

Citește și: Decizia surpriză luată de George Mihăiță. Ce a făcut la 74 de ani, nimeni nu se aștepta la așa ceva

„Cu Jojo am jucat pe scena Teatrului de Comedie, a înlocuit o actriță, chiar în piesa Poker, unde tot așa jucam un interlop, în regia lui Tocilescu. E foarte bună, e născută actriță. Sunt oameni care se nasc actori, pentru că te naști cu talentul, nu ți-l dă nimeni. E o actriță foarte bună”, a spus George Mihăiță.