O tânără din Marea Britanie a devenit virală pe TikTok, după ce a vizitat România. Toate rudele și prietenii săi au sfătuit-o să nu călătorească în România, însă ea s-a încăpățânat și a venit, totuși, pe plaiurile mioritice.
Așadar, România a mai cucerit un turist. Vorbim despre o tânără din Marea Britanie care a venit în România, în ciuda tuturor sfaturilor familiei și prietenilor săi. Aceasta a fost sfătuită de cunoscuții săi să se răzgândească și să își anuleze călătoria în România, însă ea nici nu a vrut să audă. A vrut să vină în țara noastră, iar acum nu regretă deloc.
Katie a sosit în România plină, probabil, de prejudecățile pe care le au mai toți europenii, atunci când vine vorba despre România. Cu siguranță, toți prietenii săi au avertizat-o că țatra este plină de hoți, că este o țară periculoasă, însă tânăra a găsit o cu totul altă țară, față de cea descrisă de cunoscuții săi. A văzut o mulțime de locuri care au impresionat-o și a postat totul pe TikTok, povestindu-le urmăritorilor săi întreaga experiență. Citește și Ce au pățit niște români în vacanța din Turcia. Țeapa care i-a lăsat pe turiști fără mii de euro
Locul care a lăsat-o fără grai pe turista din Anglia a fost Transilvania. Katie i-a sfătuit pe internauți să adauge România pe lista lor de călătorii, pentru că nu vor fi dezamăgiți, ba din conbtră, le va plăcea foarte mult.
„Cel mai magic loc. O excursie în Transilvania. România ar trebui să fie pe lista ta de călătorii. Ce loc frumos”, este mesajul transmis de Katie tuturor urmăritorilor săi de pe rețeaua TikTok.
„Toată lumea mi-a spus ‘N-ar trebui să vizitezi România. N-ai ce să vezi acolo, e o țară bună doar pentru petreceri”. S-a dovedit a fi cel mai magic loc”, a mai spus turista, care cu siguranță va reveni în România. Citește și Un turist a rămas atât de impresionat de România încât îi cheamă pe străini să ne viziteze țara: “De ce nu-l fură nimeni?”
România se află pe locul 31 în topul celor mai sigure țări din lume, înaintând însă patru poziții față de anul trecut. Cu toate acestea, țara noastră stă mai bine în topul întocmit de Institutul pentru Economie și Pace (IEP) decât țări precum Spania (locul 32), Italia (pozția 34), Marea Britanie (locul 37), Greciei (60) sau Franța (poziția 67).
Institutul pentru Economie și Pace (IEP) analizează situația securității în 163 de țări. Institutul se folosește de 23 de indicatori calitativi și cantitativi diferiți. Factorii luați în considerare includ: numărul de decese rezultate în urma conflictului, cheltuieli militare, accesul la arme de calibru mic, numărul de persoane strămutate, impactul terorismului, ratele crimelor și statisticile închisorilor.