Cum a ascuns statul român moartea unui bărbat, timp de 6 ani. Familia lui din Satu Mare rupe tăcerea

Cum a ascuns statul român moartea unui bărbat, timp de 6 ani. Familia lui din Satu Mare rupe tăcerea
Prin ce trece un bărbat din Satu Mare, după ce statul român a ascuns moartea fratelui său

Statul român a ascuns moartea unui bărbat timp de 6 ani, timp în care familia lui a încercat din răsputeri să facă dreptate. Abia acum s-a aflat prin ce coșmar a trecut fratele omului din Satu Mare după evenimentul tragic.

Moartea unui bărbat, ascunsă de statul român. Cum a aflat familia lui totul

Varga Gheza, fratele bărbatului ce a decedat în anul 2015 în Marea Britanie, speră să i se facă dreptate după ce autoritățile nu au anunțat moartea rudei sale. Acesta a fost nevoit să bată pe la toate ușile, iar, abia în 2019, cu ajutorul unui polițist, el a aflat că fratele său și-a încheiat socotelile lumești.

Varga Viorel a murit pe data de 10 noiembrie în Marea Britanie, iar cauza decesului a fost sinuciderea prin sufocare. La momentul respectiv, autoritățile din Anglia informau Consulatul României cu privire la tragicul eveniment. Cu toate acestea, rudele sale nu au fost anunțate.

Cu acestea fiind spuse, Direcția Generale de Pașapoarte a transmis că familia nu a putut să fie identiicată după ce Consulatul României a cerut informații pe data de 12 noiembrie 2015, potrivit publicației Presa SM.

Fratele bărbatului decedat este furios. Cum vrea să tragă la răspundere vinovații

De asemenea, pe 16 noiembrie 2015, angajații de la Prefectura Satu Mare făceau un simulacru de verificare la ultima adresă a victimei, casa de copii ‘Roua’, concluzionându-se că nu există rude. Totuși, fratele său a reușit să afle ce s-a întâmplat.

Varga Gheza a intrat în contact un un ofițer de poliție de la municipiul Satu Mare. Acesta a fost îndrumat și a ajuns, în cele din urmă, la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, loc unde se știa că bărbatul are rude.

„Aș vrea să repatriez trupul fratelui meu”

Acum, fratele decedatului își dorește să tragă la răspundere vinovații, prin a depune plângeri penale. Acesta își dorește să repatrieze trupul rudei sale, dar și să aducă în România toate bunurile, precum și biletul lăsat de victimă.

„Am dorit să aflu de ce nu am fost informat până acum, conform procedurilor legale, despre motivul decesului, detaliile legate de moartea acestuia şi totodată de stadiul anchetei.

Având în vedere aceste lucruri, aş vrea să repatriez trupul fratelui meu şi aş dori să mai primesc şi obiectele care i-au apartinut, inclusiv biletul pe care l-a lăsat.”, a spus Varga Gheza pentru publicația menționată mai sus.

Fratele bărbatului decedat a depus o plângere penală la Parchetul de lângă Judecătoria Satu Mare, prin care solicită tragerea la răspundere a persoanelor vinovate. Acesta își dorește ca situația să fie rezolvată și trupul victimei să fie adus în țară, chiar dacă îi este greu din cauza lipsei materiale.