06 feb. 2024 | 19:41

Cum a apărut Regele Charles în Londra după ce a fost diagnosticat cu cancer. Au apărut primele imagini cu monarhul

Diverse
Cum a apărut Regele Charles în Londra după ce a fost diagnosticat cu cancer. Au apărut primele imagini cu monarhul
Palatul Buckingham a confirmat că regele nu are cancer de prostată.

Diagnosticarea suveranului britanic cu cancer a făcut înconjurul lumii, regele primind mesaje de susținere din partea multor cancelarii, inclusiv din România. Presa britanică a relatat pe larg despre acest moment, dar și despre cum a apărut Regele Charles în Londra după ce a fost diagnosticat cu cancer.

Cum a apărut Regele Charles în Londra după ce a fost diagnosticat cu cancer

Conform publicației britanice Mirror, Regele Charles a fost fotografiat pentru prima dată de când Palatul Buckingham a dezvăluit că a fost diagnosticat cu o formă de cancer și a început deja tratamentul. Regele, în vârstă de 75 de ani, a părut emoționat și a salutat mulțimea în timp ce se afla într-o mașină, alături de regina Camilla.

Vezi aici: Mesaj emoționant din partea primarului și a comunității din Viscri pentru Regele Charles al III-lea, bolnav de cancer: ”Să ne adunăm toți românii în rugăciune!” EXCLUSIV

Cei doi se deplasau de la Clarence House spre Palatul Buckingham, unde se crede că va fi dus cu elicopterul la Sandringham pentru a-și continua tratamentul. În perioada cât Regele Charles a stat la Clarence Hosue, conformsursei citate, au fost livrate cutii cu flori, aduse la intrarea din spate marți după-amiază, potrivit Press Association.

Cum a apărut Regele Charles în Londra după ce a fost diagnosticat cu cancer. Au apărut primele imagini cu monarhul

Suveranul i-a sunat personal atât pe Harry și William, cât și pe frații săi, Prințesa Regală, Ducele de York și Ducele de Edinburgh, pentru a le da vestea înainte ca aceasta să fie anunțată public. Palatul a cerut ca intimitatea regelui să fie respectată, în special în timpul tratamentului, dar a spus că a dorit să facă public diagnosticul său datorită sprijinului său de lungă durată pentru organizațiile caritabile de luptă împotriva cancerului.

Citiți și: Ce se va întâmpla dacă starea de sănătate a regelui Charles se va agrava. Scenariile luate în calcul de Palatul Buckingham

Aceasta este cea mai recentă situație regală majoră legată de sănătatea regală care a lovit monarhia la începutul anului 2024, venind după spitalizarea regelui, operația majoră a lui Kate, care a ținut-o departe de îndatoririle oficiale până după Paște, și diagnosticul de cancer de piele al lui Sarah, ducesă de York.

Regele și-a amânat toate îndatoririle publice

Regele, care și-a amânat toate îndatoririle publice, a început deja îngrijirea medicală în regim ambulatoriu, sub supravegherea echipei sale de medici specialiști. Prințul de Wales urmează să intervină pentru a îndeplini unele îndatoriri în numele tatălui său, Regele Charles. Se înțelege că prințul William, viitor rege și cel mai în vârstă membru regal în linia de succesiune, este posibil să își asume unele îndatoriri în numele regelui, în plus față de propria sa agendă de angajamente.

Cum a apărut Regele Charles în Londra după ce a fost diagnosticat cu cancer. Au apărut primele imagini cu monarhul

Regele va continua să se ocupe de cutiile sale roșii cu documente oficiale și afaceri de stat, va ține ședințe ale Consiliului Privat, care pot fi ținute prin intermediul unei înregistrări video, și va avea audiențe săptămânale cu prim-ministrul, care pot avea loc prin telefon.

Citiți și: Cât costă să te cazezi o noapte în casa Regelui Charles de la Valea Zălanului. Nu orice român îşi permite

Prințul Harry sosește în Marea Britanie după diagnosticul de cancer al regelui Charles

Imaginile aveau să fie surprinse după ce Prințul Harry, ducele de Sussex, a fost fotografiat din nou în Marea Britanie și intrând în Clarence House. După publicarea comunicatului de către Palatul Buckingham, Harry, mai spune publicația citată, a luat un zbor din California pentru a-și vizita tatăl, cu care are o legătură dificilă. Se pare că a aterizat cu un zbor British Airways la Heathrow, iar soția sa, Meghan, și copiii lor, prințul Archie și prințesa Lilibet, au rămas acasă în California.

Află despre: Prințul Harry merge de urgență în Marea Britanie. Decizia luată după ce Regele Charles a anunțat că are probleme de sănătate

Prim-ministrul britanic, Rishi Sunak, a declarat că este recunoscător că boala a fost „depistată la timp”, în timp ce a descris faptul că a fost întristat de veste. Întrebat cum a primit vestea, Sunak a declarat în această dimineață la BBC Radio 5 Live:

„Evident, la fel ca toată lumea, șocat și trist, și pur și simplu toate gândurile noastre sunt cu el și cu familia sa. Din fericire, acest lucru a fost prins la timp.”, a declarat premierul britanic.

Întrebat marți, pe ce informații și-a bazat premierul comentariul, un purtător de cuvânt al Downing Street a sugerat că acesta se referea la faptul că Palatul Buckingham a remarcat intervenția rapidă a echipei sale medicale, conform Mirror.

Cum a apărut Regele Charles în Londra după ce a fost diagnosticat cu cancer. Au apărut primele imagini cu monarhul

Palatul Buckingham a confirmat că regele, care a urcat pe tron abia în urmă cu 17 luni, nu are cancer de prostată.

Vezi și: Ce se va întâmpla dacă starea de sănătate a regelui Charles se va agrava. Scenariile luate în calcul de Palatul Buckingham: de la abdicare la Regency Act 

Mai multe detalii despre afecțiunea sa nu au fost dezvăluite, iar Palatul, care a anunțat vestea într-un comunicat luni la ora 18.00, a cerut confidențialitate și a confirmat doar că este vorba despre o formă de cancer,  în timp ce era tratat pentru o afecțiune benignă a prostatei.

Parteneri
Se cutremura CASA REGALA! Amanta Printului William a RUPT TACEREA
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „De acolo de sus se bucură pentru tot ce vede “
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Ce a povestit Sebastian Țopescu, fiul regretatului Cristian Țopescu, la 6 ani de la moartea tatălui său
Unica.ro
Otrava din mașină. Șoferii riscă să se intoxice cu o substanță cancerigenă
EVZ.ro
Fiica lui Lele și a Andrei Volos se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit micuța Kim Nicole: „La control...” / FOTO
Spynews
Cutremur în cazul Caracal. Gheorghe Dincă a cedat în închisoare. S-a terminat
Capital.ro
Schimbarea aşteptată de românii care stau la bloc! Camera Deputaților şi-a dat acordul
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
SCHIMBAREE pentru toți românii care primesc VOUCHERE
Mediaflux
Hidrologii, anunț de ultimă oră! 17 județe din țară, sub atenționare cod galben de viituri. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro