06 feb. 2024 | 08:01

Prințul Harry merge de urgență în Marea Britanie. Decizia luată după ce Regele Charles a anunțat că are probleme de sănătate

News
Prințul Harry merge de urgență în Marea Britanie. Decizia luată după ce Regele Charles a anunțat că are probleme de sănătate
Prințul Harry merge de urgență în Marea Britanie. Decizia luată după ce Regele Charles a anunțat că are probleme de sănătate

Regele Charles are probleme de sănătate, despre care s-a aflat abia acum. Fiul său, prințul Harry, nu a putut rămâne imun la primirea acestei vești, motiv pentru care a luat o decizie de ultim moment. Merge de urgență în Marea Britanie, pentru a-i fi alături tatălui său.

Regele Charles are cancer

Luni seară, Palatul Buckingham a dezvăluit că Regele Charles al Marii Britanii a fost diagnosticat cu o formă de cancer, o veste care a captat atenția națiunii și a generat preocupări cu privire la starea sănătății suveranului în vârstă de 75 de ani.

Conform comunicatului oficial al Casei Regale britanice, nu este vorba de cancer la prostată, ci de o altă formă de cancer descoperită în timpul tratamentului recent pentru adenom de prostată. Deși tipul specific de cancer nu a fost dezvăluit în declarația oficială, Palatul a asigurat publicul că regele a început deja „tratamentele regulate” începând cu ziua de luni.

Cu toate că starea de sănătate a monarhului britanic este în centrul atenției, comunicatul oficial a subliniat optimismul regelui Charles, menționând că acesta „este pozitiv pe deplin cu privire la tratamentul său și abia așteaptă să revină la îndatoririle sale publice pe deplin”.

Cu toate acestea, în contextul tratamentului și pentru a se concentra pe recuperare, regele va amâna toate angajamentele sale publice programate. În perioada în care se desfășoară tratamentul, se preconizează că membrii de rang înalt ai Casei Regale vor prelua o parte dintre îndatoririle regale.

Deși detaliile specifice despre tipul și stadiul cancerului nu au fost furnizate, comunicatul a subliniat că Charles al III-lea rămâne, în conformitate cu constituția britanică, șeful de stat și suveran al regatului. Această mențiune a evidențiat că, în ciuda provocărilor medicale, regalitatea britanică rămâne ancorată în stabilitatea constituțională.

„În timpul procedurii recente pentru adenomul de prostată, o problemă separată a fost descoperită. Investigații ulterioare au identificat o formă de cancer. Majestatea Sa a început, de astăzi, un program de tratament regulat, perioadă în care a fost sfătuit de medici să amâne toate îndatoririle publice.

În această perioadă, Majestatea Sa va continua să-și îndeplinească prerogativele oficiale. Regele este recunoscător echipei medicale pentru intervenția rapidă, posibilă datorită procedurii recente la spital. Regele rămâne pe deplin pozitiv cu privire la tratamentul său și abia așteaptă să revină pe deplin la îndatoririle sale publice cât mai repede cu putință.

Majestatea Sa a ales să împărtășească informațiile despre diagnosticul său pentru a preîntâmpina speculațiile și în speranța că poate să ajute la înțelegerea publică pentru toți cei din toată lumea care suferă de cancer”, a transmis, într-un comunicat, Palatul Buckingham

Ce decizie radicală a luat Prințul Harry

Prințul Harry a reacționat imediat ce a aflat această veste, semn că se gândește la tatăl său și vrea să îl sprijine în aceste momente grele. Astfel, Ducele de Sussex, în vârstă de 39 de ani, va călători la Londra în zilele următoare pentru a-l vizita pe părintele său aflat într-o situație dificilă.

Într-un gest surprinzător și emoționant, Prințul Harry a anunțat că va reveni imediat la Londra pentru a-și fi alături de tatăl său, Prințul Charles, după ce diagnosticul acestuia cu o problemă medicală a fost făcut public. Desigur, această decizie vine în ciuda relației tensionate dintre cei doi și a atmosferei încărcate din familia regală britanică.

Vezi și: Cum a apărut Regele Charles la slujba de duminică. Detaliul îngrijorător observat de toată lumea, Regina Camilla a fost şi ea prezentă

Chiar și în condițiile unui conflict deschis cu tatăl său și cu familia regală, Prințul Harry a subliniat importanța sprijinului familial în momente de dificultate. A transmis publicului că a avut deja o discuție emoționantă la telefon cu Prințul Charles și că pleacă de urgență din California spre Londra pentru a fi alături de tatăl său în această perioadă delicată.

Conflictul dintre Prințul Harry și familia sa nu este un secret, datând încă din perioada în care regina Elisabeta a II-a era în viață. Chiar dacă Prințul Harry a participat la evenimente importante precum înmormântarea bunicii sale sau încoronarea tatălui său, relația dintre el și familia regală a rămas tensionată. Fiul cel mic al regelui a făcut afirmații controversate din SUA la adresa propriilor rude, ceea ce a contribuit la accentuarea tensiunilor și la distanțarea emotională.

Prințul Harry locuiește în California cu soția sa, Meghan Markle, și cei doi copii ai lor, fiul de 4 ani, Prințul Archie și fiica de 2 ani, Prințesa Lilibet. S-au mutat în statul natal al ducesei de Sussex în 2020, după ce s-au retras din familia regală.

Reacții după aflarea veștii

Vestea diagnosticului regelui Charles al III-lea cu cancer a stârnit o avalanșă de reacții emoționante și de solidaritate din partea oficialilor britanici, politicienilor și membrilor familiei regale. Toți șefii de guvern ai țărilor componente ale Regatului au transmis urări de însănătoșire rapidă suveranului, evidențiind unitatea și sprijinul colectiv în fața acestei provocări neașteptate.

Primul oficial care a reacționat la vestea îngrijorătoare a fost premierul Rishi Sunak. Într-un mesaj scurt postat pe Twitter, premierul Londrei și-a exprimat urările sincere pentru „însănătoșire rapidă” a regelui Charles, subliniind convingerea sa că „întreaga țară face urări de bine” pentru monarh.

Află și: Regele Charles va abdica și îi va face loc Prințului William. Informația care a apărut în Anglia, se va întâmpla în maxim 10 ani

Premierii regionali din Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord au urmat exemplul premierului britanic, exprimându-și solidaritatea și urările de bine pentru suveran. Premierul scoțian, Humza Yousaf, a transmis un mesaj plin de compasiune și încurajare, dorindu-i regelui o „însănătoșire grabnică” și exprimându-și solidaritatea cu întreaga familie regală în această perioadă dificilă.

„Îi doresc o recuperare rapidă, toate cele bune și o revenire rapidă în viața publică. Îi transmit gândurile mele bune și Majestății Sale Regina și celorlalți membri ai familiei regale, știind că e o perioadă grea pentru toți”, a transmis Humza Yousaf.

Premierul regional al Țării Galilor, Mark Drakeford, a fost întristat la aflarea veștii și și-a îndreptat gândurile către toți locuitorii Țării Galilor care vor fi alături de rege și familia sa.

„Gândurile mele se îndreaptă spre toți cei din Țara Galilor care vor fi cu el și cu familia lui în această seară. Îi trimit cele mai bune gânduri, în acest moment când începe tratamentul, și îi doresc o recuperare rapidă și completă. Să vă însănătoșiți repede!”, a spus el.

Parteneri
Mesajul transmis de Florin Piersic de pe patul de spital. Ce se întâmplă cu marele actor
Redactia.ro
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie
Click.ro
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii au invadat Harkovul trecând granița nestingheriți
Digi24
Adelina Pestrițu zguduie internetul românesc cu cel mai recent anunț. Mii de oameni au reacționat!
Unica.ro
Celebrul mafiot Michael Franseze a venit în România. I-a vizitat pe frații Tate
EVZ.ro
Star Matinal. Dan Ciotoi, luptă cruntă cu boala! Cum a fost salvat artistul, în ultima clipă. A fost la un pas de moarte: ”Dacă întârziam câteva ore...” / VIDEO
Spynews
Devine obligatoriu de la 1 OCTOMBRIE 2024. Se va aplica în absolut TOATĂ România
Capital.ro
Ce conține iaurtul de pe rafturile magazinelor: ”Asta ne duce la pieire!”
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Se RECALCULEAZĂ PENSIILE de DOUĂ ORI!
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Horoscop săptămânal 13 - 19 mai 2024: Taurii au o perioadă deosebită în viața lor
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro