Cum a ajuns una dintre cele mai mari gimnaste ale României. „Fac tot ce ține…exclusiv pentru femei”

Cum a ajuns una dintre cele mai mari gimnaste ale României.
Ana Porgras, fost campionă olomipică, acum maanichiuristă

Au existat cazuri de celebrități care, după ce au ajuns pe culmi, ca mai apoi să se retragă. Fie că vorbim de actori, fie că vorbim de atleți. Un astfel de caz, dramatic, este și cel al fostei olimpice, Ana Porgras.

Cum a ajuns Ana Porgras, una dintre cele mai mari gimnaste ale României

În 2010 România se mândrea la Campionatele Olimpice de Gimnastică cu titlul mondial la bârnă. Cea care avea să aducă acest tilu se numea Ana Porgras. Atunci avea 18 ani și acela a fost singurul ei moment de glorie, dar ce moment. Se pregătea pentru un nou campionat, Jocurile Olimpice din 2012, dar din motive doar de ea știute, a decis să se retragă din sportul de performanță.

”Simțeam că nu mai pot fizic, îmi era greu după atâtea accidentări să o iau iarăși de la cap. Nu mai puteam merge înainte!”, spunea atunci Ana Porgras, conform Impact.ro.

Cum a ajuns una dintre cele mai mari gimnaste ale României. Fac tot ce ține...exclusiv pentru femei
Ana Pogras nu regretă decizia de acum 8 ani

Decizia de retragere de la lotul național de gimnastică, cu doar cinci luni înainte de începerea JO de la Londra, au dat peste cap toate calculele făcute de Octavian Bellu și Mariana Bitang. Fiind considerată alteta cu cea mai mare șansă de a câștiga o nouă medalie de aur, Ana Porgras șoca întreaga suflare din gimnastica românească și internațională.

Ana Porgras, născută în Galați, și formată ca gimnastă la Onești,  acum locuiește în Brașov. Ajunsă la 26 de ani, cu toate că-i lipsește podimul și bârna, s-a reprofilat. Așa cum le-a declarat celor de la Impact.ro, astăzi Ana Porgras este manichiuristă într-un saon de profil din orașul de sumb Tâmpa.

„Fac tot ce ține…exclusiv pentru femei”

Au trecut 10 ani de la momentul de glorie, când Ana Porgras devenea campioană olimpică la bârnă și i se cânta Imnul de Stat. Astăzi fosta campionă recunoaște că-i lipsește sportul, deși decizia de a ieși din lumea sportului a fost una grea și dureroasă.

Cum a ajuns una dintre cele mai mari gimnaste ale României. Fac tot ce ține...exclusiv pentru femei
Ana Porgras locuiește în Brașov, oraș de care s-a îndrăgostit

”Fac tot ce ține de unghiuțue: cu gel, semipermante. Exclusiv pentru femei. E o pasiune! Ideea e că nu o fac pentru bani în mod special! Este o activitate care mă calmează, mă liniștește. După ce m-am retras, am fost o perioadă în Brașov. Sora mea era deja acolo și veneam în vizită tot timpul. M-am îndrăgostit de orașul asta. Mi se pare cel mai frumos oraș din România. Simțeam că nu mai pot fizic, îmi era greu după atâtea accidentări să o iau iarăși de la cap. Nu mai puteam merge înainte!”, a spus Ana pentru ziare.com.