Cum a ajuns un bolnav de covid la spital. Dr. Beatrice Mahler a fost uimită de ceea ce s-a întâmplat

Cum a ajuns un bolnav de covid la spital. Dr. Beatrice Mahler a fost uimită de ceea ce s-a întâmplat
Medicii trag un semnal de alarma

Dr.  Beatrice Mahler a povestit o întâmplare neașteptată despre un pacient cu covid-19. Medicul a spus tot ce s-a întâmplat, spre uimirea ei și a altor cadre medicale.

Cum a ajuns un pacient bolnav la spital

Cazurile de covid-19 începă să crească în România. Numărul pacienților a depășit 1500, dintre care peste 200 se află la Terapie Intensivă.

Medicii avertizează că oamenii nu își dau seama în ce stare gravă se află, nici măcar atunci când ajung la spital.

De exemplu, un pacient a venit cu mașina, miercuri, la Institututul Marius Nasta, iar medicii l-au internat imediat la terapie intensivă.

Medicii fac apel la oamenii infectați cu covid

Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, a vorbit despre diferența dintre numărul mic de persoane internate pe secție și numărul mare de bolnavi din terapie intensivă.

„Pacientul care a venit ieri ne-a uimit pe toți. Este vorba despre un pacient care a venit cu mașina până în curtea spitalului, după care a intrat în terapie intensivă.


Este surprinzător acest lucru. A venit cu o stare de hipoxemie importantă, un risc pentru el ca șofer la volan, este un risc și pentru ceilalți din trafic.

O stare de boală pe care n-a perceput-o cât era de gravă. Pentru a-și corecta nivelul de oxigen, colegii au decis că cea mai bună metodă este ventilația non invazivă la terapie intensivă.

Oamenii nu sesizează cât de grav le sunt afectați plămânii și amână prezentarea la spital.

Acest lucru este îngrijorător. Față de alte afecțiuni, de câte ori am vorbit despre pacienți Covid, am vorbit de particularitatea insuficienței respiratorii”, a spus medicul.

Câte cazuri de covid-19 sunt

Luni, 24 august, au fost raportate 415 noi cazuri de covid-19, după 15.118 teste. Suntem la o rată de infectare de 2,74 la sută, conform datelor oficiale.

În total, de la debutul pandemiei au fost raportate 1.091.340 de cazuri, în timp ce la terapie intensivă sunt internați 193 de pacienți.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI