Cum a ajuns un bărbat din Suceava în Thassos cu mașina electrică, fără să plătească bani. Tot ce trebuie să știi

de: Ana Chivu
23 06. 2022

Un bărbat din Suceava și-a luat inima în dinți și a a plecat cu mașina electrică până în Thassos. Acesta a oferit detalii despre experiența sa pe un grup de pe Facebook. El a mărturisit că a pornit din Suceava cu mașina încărcată 100%, ulterior a încărcat automobilul de trei ori: în Focșani, Giurgiu și mai apoi în Zagora. ,,Ne-am relaxat și am profitat de toate facilitățile complexului. Am vizitat cu mașina și toată stațiunea Veliko”, a povestit el.

Drumul unui bărbat din Suceava până în Thassos cu mașina electrică: detalii din călătorie

Un bărbat a decis să meargă puțin la risc și să vadă dacă mașina electrică va fi sau nu un vis pentru el în acest scenariu. Cel din urmă a rămas cu o amintire plăcută și cu mai mulți bani în buzunar pentru că întreaga călătorie s-a dovedit a fi una reușită din toate punctele de vedere.

Mai exact, el a parcurs traseul Suceava-Thassos cu o încărcătură de 2.800 de kh, fără niciun cost pentru încărcarea automobilului, astfel că nu a dat niciun leu pe combustibil.

,,Eu sunt proprietarul și conducătorul autoturismului electric care a parcurs traseul SUCEAVA- THASSOS, cu o încărcătură de 2800 kg ( 2 adulți, 3 copii, portbagaj suplimentar deasupra de 670 l plin, portbagaj mașinii de 540 l plin), fără nici un COST pe încărcări.

Am parcurs acest traseu de 1100 km ( pana la destinația finala Thassos Scala Potamia) fără nici o problemă, asemănător cu un autoturism pe combustil fosil”, a detaliat el.

,,Fără dificultate și cu costuri 0”

Bărbatul a încărcat mașina de trei ori: prima încărcare a fost la Kaufland Focșani preț de 60 de minute, la Lidl Giurgiu unde a stat 53 de minute, iar mai apoi la Stara Zagora preț de 40 de minute. El s-a declarat mulțumit de experiență și a decis să ofere și altora pașii pe care i-a urmat.

,, Traseul meu a început din Suceava cu mașina încărcată 100%,
1. Prima incarcare fiind la Kaufland Focșani de 50 kw( 60 min)
2. LIDL Giurgiu, 42 kw (53 min)
3. Stara Zagora, 45 kw (40 min).

Între Giurgiu și Stara Zagora ne-am odihnit la un resort din Veliko (Bulgaria) unde atat noi cât și copiii ne-am relaxat și am profitat de toate facilitățile complexului, precizez ca am vizitat cu mașina și toată stațiunea Veliko.
Viteza medie de deplasare a fost de 90-100 km/h a fost în România și Bulgaria, iar în Grecia de 115-120 km/h.

Consumul mediu al autoturismului a fost de 19,5 kw/100km, iar timpul efectiv de condus + incarcari a fost de 17 ore, pentru traseul Suceava Nord – Thassos (Scala Potamia). Cu un traseu bine stabilit poți ajunge la destinație fără dificultate și cu costuri 0”, a scris acesta pe un grup de pe Facebook.