Cum a ajuns Messi să fie salvat de un român: ”Nu am trăit niciodată o sperietură atât de mare ca astăzi”

Cum a ajuns Messi să fie salvat de un român: ”Nu am trăit niciodată o sperietură atât de mare ca astăzi”
Florin Nedelcu, din Ferentari, pe marea scenă a fotbalului (FOTBAL - AMICAL - ROMANIA - ARGENTINA)

Fotbalul, în esență, este unul din cele mai spectaculoase sporturi de echipă. De-a lungul anilor, sportul românesc a dat nume mari, dar unele dintre aceste nume au rămas în spatele cortinei. Sunt oameni despre care se știu puține lucruri, deși au făcut multe lucruri bune pentru imaginea fobtalului românesc. Printre aceștia se numără și Florin Nedelcu, la 59 de ani, este un om important în angrenajul UEFA.

Florin Nedelcu, din Ferentari, pe marea scenă a fotbalului

Oamenii din spatele cortinei, fie că vorbim de fotbalul românesc, sau cel internațional, sunt foarte rar văzuți, cu toate că aportul lor este unul, poate la fel de important, la fel ca al jucătorilor, sau al antrenorilor. Un astfel de personaj, plecat din mahalalele Ferentariului, este și Florin Nedelcu, o rotiță importantă în agrenajul numit UEFA.

Fost jucător la echipe cu notorietate în fotbalul intern, precum Rapid, Autobuzul sau Dinamo București, Florin Nedelcu a ajuns să fie vocea fotbaliștilor, fiind translator, ofițer de legătură UEFA și colaborator al Federație Române de Fotbal pentru limba spaniolă, spun cei de la playsport.ro.

A fost legătura dintre diferitele echipe străine care au venit în România. Dar și invers, în meciurile pe care Naționala României le-a susținut împotriva echipelor de orgine spaniolă. Timp de 15 ani a făcut această meserie, și de fiecare dată și-aduce aminte cum a început totul. Într-un interviu acordat colegilor de playsport.ro, Florin Nedelcu declară:

În 1998 când, Cristi Bivolaru, pe care-l cunoșteam de pe vremea comunismului, de la CNES (Consiliul Național pentru Educație Fizică și Sport), unde am făcut multe acțiuni, ca translator sau ghid pentru delegații, m-a solicitat pentru a însoți selecționata din Paraguay, care venea în România pentru un joc amical.

Acolo erau prezenți Sorin Satmari (n.red ofițer de presă), Gică, nea Puiu Iordănescu și, invitat la conferință, a fost faimosul portar Chilavert. Și eu, în calitate de traducător. În momentul în care au început discuțiile aprinse, eram lângă el și-i traduceam absolut tot ce se discută. Cînd Gică era încălecat și a făcut afirmațiile respective, văzând că se inflamează atât de mult spiritele, i-am spus lui Chilavert: „Te rog frumos să intervii, zi ceva, ăștia s-au urcat pe Gică.”, povestește Florin Nedelcu pentru playsport.ro.

”Efectiv l-am luat în brațe pe Messi”

Prin prisma poziției de ofițer de legătura UEFA, Florin Nedelcu a avut parte de întâlniri cu marii fobaliști ai lumii. Un episod, puțin tensionat, a avut loc înainte de meciul amical al României cu Argentina, în echipa căreia era titular clar și Leo Messi. Florin Nedelcu povestește un episod inedit din acele zile, despre care nu a mai vorbit până acum.

”Leo și Mascherano au fost singurii care au ieșit pe la salonul prezidențial, restul echipei a făcut-o normal. I-am adus cu un van cu geamuri obscure, ne-au flancat vreo 6 mașini de paparazzi. (…)  În momentul în care Leo a coborât, în hotel l-a abordat Ion Crăciunescu, i-a dat un cadou. Instant s-a strâns toată lumea.

Atunci l-am văzut speriat pe Messi. M-am dus aproape de el și i-am zis  că o să-l scoatem printr-o altă ușă, nu cu liftul, să nu se sperie. Efectiv l-am luat în brațe, băieții de la BGS au făcut culoar și l-am scos prin locul în care luau ei masa și, mai departe, cu liftul de marfă, care uite că ne-a fost de ajutor, la etajul lor.”, a mai povestit Florin Nedelcu.

Restul poveștii o puteți citi integral pe playsport.ro

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI