30 dec. 2021 | 17:10

Culoarea pe care să nu o folosești când văruiești casa. Greșeala banală făcută de mulți români

Utile
Culoarea pe care să nu o folosești când văruiești casa. Greșeala banală făcută de mulți români
Culorile de vopsea pe care să nu le folosești niciodată în casa ta

Există cu siguranță câteva lucruri pe care trebuie să le faceți și altele pe care nu trebuie să le faceți. Mai ales când vine vorba de proiectarea și decorarea casei. Cu siguranță este vorba de ce vopsea folosim și culoarea acesteia. La urma urmei, un strat proaspăt de vopsea poate schimba instantaneu atmosfera oricărei încăperi din casa dumneavoastră. De asemenea va schimba și estetica exteriorului acesteia.

Culorile de vopsea pe care să nu le folosești niciodată în casa ta

Atunci când vine vorba de alegerea unei culori de vopsea, nu toate nuanțele sunt create la fel. Anumite nuanțe sunt mai bine lăsate să stea de-o parte. Înainte de a vă pregăti pensula și rola, iată care sunt culorile de vopsea pe care experții spun că nu ar trebui să le folosiți niciodată în anumite încăperi ale casei dumneavoastră.

Nu folosiți vopsea de culoare roșie în dormitor

Roșul poate fi culoarea ta preferată, dar nu-și are locul în dormitor. La urma urmei, culoarea evocă o reacție fizică și emoțională intensă, și, de obicei, nu într-un mod bun.

Explicația este simplă. Și anume, creierul uman are un răspuns visceral la culoarea roșie, deoarece este culoarea sângelui. O asociem cu pericolul, așa că face ca sângele să curgă și inima să bată mai repede, spun specialiștii. Concluzia, fără vopsea roșie în dormitor.

Nu folosiți vopsea albă în baie

Pereții albi au devenit din ce în ce mai populari în băi, făcând ca lucrurile să pară noi și strălucitoare. Dar acest aspect nou-nouț nu durează prea mult. Petele sunt foarte vizibile pe pereții albi, și vopseaua nu este cea mai inteligentă alegere. Recomandarea este să nu folosiți în baie vopsea de culaare albă.

Evitați să folosiți vopsea albă în sufragerie sau în birou

Având în vedere că există atât de multe locuri de muncă la distanță, nevoia de a avea un birou confortabil la domiciliu este mai importantă ca niciodată. Asta înseamnă să evitați o cameră cu pereți albi. Dacă folosiți vopsea de culoarea albă, experții spun că poate duce la oboseala ochilor, ceea ce este deja o îngrijorare pentru persoanele care lucrează la calculator toată ziua.

„Albul strălucitor care te înconjoară pe fiecare perete poate contribui la sentimente de anxietate, pe lângă faptul că provoacă oboseala ochilor în timp.

Albul poate părea, de asemenea, o opțiune bună pentru a face ca o cameră să pară mai mare. Cu toate acestea, poate face ca o cameră să pară lipsită de viață și cutie prin exagerarea umbrelor.”, sunt de părere experții în design interior.

Nu folosiți vopsea de culoare maro pe pereții exteriori

Dacă stați la curte, și vreți să vă împrospătați pereții exteriori, ar fi bine să nu folosți vopseade culoare maro. Nu ar trebui să vopsiți niciodată exteriorul casei în maro, despre care spune că este o culoare care emană o „vibrație extrem de plictisitoare și plictisitoare”. Nu numai atât, dar experții spun că, în viitor, acest lucru va scădea și valoarea casei tale și va face mai dificilă vânzarea proprietății.

Evitați nuanțele întunecate de gri în bucătărie

Griul are cu siguranță un moment de glorie, dar, în ciuda tendinței, ar trebui să păstrați nuanțele întunecate ale acestei culori în afara bucătăriei. Conform experților în design, acestea sunt cunoscute pentru că „stimulează depresia, pierderea sau lipsa de ospitalitate”. Acest lucru le face deosebit de aspre și dure pentru bucătăriile mici, fără ferestre. Deci, nu folosiți vopsea cu nunanțe întunecate de gri.

Nu folosți vopsea violet în dormitor

Dacă vrei să te asiguri că dormi bine noaptea, atunci cu siguranță nu-ți picta dormitorul în vopsea mov. Un sondaj din 2013 a constatat că această culoare este una dintre cele mai puțin propice pentru o noapte de odihnă bună.

Același sondaj mai spun că vopseaua violet are capacitatea de a „provoca coșmaruri”. Cei care au dormit în camere cu pereți mov au dormit în medie doar 5 ore și 56 de minute de somn în fiecare noapte, a fost constatarea sondajului.

Evitați să amestecați vopseaua verde cu maro pentru orice cameră

Amestecul de culori, cunoscut și sub numele de couché opac, trebuie evitat cu orice preț. Amestecul dintre verde și maro este o culoare atât de neplăcută în mod universal încât, în 2012, o echipă de consultanți din Australia a folosit-o pentru designul pachetelor de țigări simple, după luni de zile de cercetări cu privire la ce culoare de design ar avea efectul opus de a-i atrage pe consumatori.

Greșeli comune pe care trebuie să le evitați atunci când vă vopsiți casa

Toate elementele de decorare a locuinței țin de gustul personal, ceea ce este evident în faptul că unii preferă designul interior minimalist, monocromatic, în timp ce alții iubesc textura și stilul boho, cu multe culori bogate.

Cu siguranță, este adevărat că introducerea culorii în designul interior nu este pentru toată lumea, dar Sophie Robinson, designer de interior și expert în culori, consideră că are beneficii uriașe.

„Te face fericit. Este pur și simplu un stimulent al dispoziției. Desigur, știm că, atunci când este folosită corect, culoarea în casă are puterea de a ne reconforta, inspira și calma, dar tocmai asta este ideea – trebuie să fie făcută corect.”, spune expertul.

Există, de fapt, o mulțime de lucruri de care trebuie să țineți cont înainte de a adăuga culoare în locuința voastră, dar nu este neobișnuit ca acestea să fie omise cu totul de către cei dornici de a schimba ceva, ceea ce duce uneori la eșecul designului interior. Este important ce vopsea folosim, și mai ales dacă alegerea culorii este cea mai bună.

Acum știți care sunt culorile pe care ar trebui să le evitați, mai ales dacă vreți ca totul să iasă bine și să vă bucurați de casa perfectă.

PlaySport
Ultimul clip cu Corduneanu în viață! Ce a apărut pe pagina de TikTok a văduvei interlopului
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj FOTO
Ego.ro
SCANDAL! EA e amanta care i-a spart casa celebrului milionar român! Nu are pic de rușine!
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cancan.ro
Cum a scris 'canadianul' TJ Miles numele Alexandrei Duli, pe bilețelul de nominalizare la Survivor All Stars. Războinica a crezut că e o glumă!
Stirile PROTV
Tentativă de asasinare a lui Zelenski. Presupusul criminal, un polonez, s-a oferit să ajute serviciile speciale ruse
Romania TV
Prime Paşte 2024. Ce angajaţi primesc 3.000 de lei pe card, plus o majorare de salariu de 1.200 de lei, tichete de masă şi spor „de armonizare” de 200 de lei
Capital.ro
Viorica de la Clejani este în doliu: Mereu mi-a fost frică, parcă a presimțit...
EVZ.ro
Alex Ciucu, surprins cu amanta în plin proces de divorț. Ar fi ținut-o ascunsă timp de 13 ani
Adevarul
Ce trebuie să facem cu molozul și alte deșeuri din construcții. Depozitarea ilegală poate aduce sancțiuni uriașe
BZI.ro
Cât costă să petreci 1 Mai în complexul Andreei Esca! Vilele luxoase sunt în Valea Zânelor
Spynews.ro
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
"Am intrat în biroul lui Ancelotti și a început să plângă!" Transferul care i-a "rupt" sufletul italianului
Digisport.ro
O româncă trage un semnal de alarmă: „Nu mai e de trăit în Italia”. Ce fenomen periculos a observat
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Apelul care te lasă fără bani. Metoda folosită de infractori
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000 de lei
Capital.ro
Horoscop 20 aprilie 2024. Leii întâlnesc dragostea adevărată, Fecioarele trebuie să lase luxul de o parte
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ARMATĂ OBLIGATORIE în România! Din 2026, în DOI ANI, intră în VIGOARE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro