Culisele vizitei Papei Francisc în România: au construit în două săptămâni ce făceau normal în patru luni

Culisele vizitei Papei Francisc în România: au construit în două săptămâni ce făceau normal în patru luni
Vizita Papei Francisc în România este foarte așteptată de credincioși

Apar detalii din vizita Papei Francisc în România, programată în doar câteva zile. Autoritățile s-au mobilizat ca la carte și nu doar cultele religioase au fost nevoite să țină cont de toate.

Papa Francisc va ajunge, în doar câteva zile, în România, iar pregătirile sunt pe ultima suta de metri. Suveranul Pontif va oficia o slujbă religioasă și la mănăstirea franciscană din Șumleu Ciuc, aceasta fiind dorința sa exprimată special pentru această vizită.

Numai că în zonă există doar o linie de joasă tensiune, așa că reprezentanții Electrica au decis să intervină. Au construit, în doar două săptămâni, o linie subterană de medie tensiune, într-un timp mult mai scurt decât de obicei.

Cum a construit Electrica o linie în doar două săptămâni

Electrica a reușit să construiască, în doar două săptămâni, o linie de joasă tensiune care, în mod normal, ar fi fost pusă la punct într-un interval cuprinse între două și patru luni.

“Papa o să vină în România și va avea mai multe locații unde se va manifesta. Va fi la București, la Iași, dar pentru Electrica va ajunge teoretic în trei locații – În Harghita, la Șumuleu, Ciuc, la Blaj, și vrea să viziteze neapărat un sat de romi. Acesta este programul agreat. La Blaj avem instalațiile realizate”
Corina Popescu, CEO Electrica

Linia de medie tensiune a fost contruită prin stâncă.

“Slujba o să se țină undeva pe vârful muntelui, unde nu exista decât o instalație de mică tensiune, care nu putea să asigure pentru tot evenimentul. Așa că ne-am mobilizat… Este o mănăstire franciscană și lângă va avea loc acest eveniment. Am construit o linie de medie tensiune și am montat un post de transformare. Cred că în două săptămâni. Practic, se construia în 2- 3, 4 luni. S-a lucrat zi și noapte, indiferent dacă a plouat sau nu. Aproape 500 de metri sunt săpați în stâncă. Rețeaua va rămâne acolo. Vor exista probabil dezvoltări ulterioare în zonă. Pentru noi, orice dezvoltare și orice consum nou reprezintă o oportunitate. Asta ne intereseză pe noi, care distribuim și vindem energie”
Corina Popescu, CEO Electrica

Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai-2 iunie. Suveranul Pontif va merge la Bucureşti, Iaşi, Blaj şi la Sanctuarul Marian de la Şumuleu Ciuc.