Este un preparat care poate fi gătit conform multor rețete, din toate colțurile lumii. Poate fi modificat exact așa cum doriți, după preferințele dumneavoastră. Noi vă vom prezenta una dintre cele mai simple rețete de pizza.
Într-un bol, punem 400 ml de apă călduță cu 20 g de drojdie proaspătă. Amestecăm bine drojdia timp de 5 minute până se dizolvă.
Adăugăm 2-3 linguri de ulei de măsline, jumătate de linguriță de sare, aproximativ 500 de grame de făină și frământăm bine compoziția până obținem un aluat. Treptat, adăugăm 4 linguri de ulei.
Lăsăm o oră să crească aluatul, iar după presărăm făină pe blatul de lucru și îl tăiem în 4 bucăți uniforme. Tăvălim foarte bine bucățile de aluat prin făină. Mai apoi, întindem bucățile de aluat și le pregătim pentru a fi așezate în tavă.
Întindem blatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, ungem blatul cu 2-3 linguri de sos de roșii, după care îl băgăm în cuptor pentru 5-10 minute la 180 de grade Celsius.
Între timp, radem 500 de grame de cașcaval, pregătim 400 grame de mușchi file, scoatem blatul din cuptor și punem 100 g de mușchi file sau șuncă, după preferințe, după care presărăm 100-150 g de cașcaval.
La final, puteți condimenta cu busuioc sau oregano uscat, după gust. Băgăm din nou pizza la cuptor la 180 de grade Celsius timp de încă 10 minute. Același proces se repeta și cu celelalte bucăți de aluat rămase. Pizza este gata! Poftă bună!
Există și versiuni mai sănătoase de pizza, cu mai multe proteine și mai puține calorii. Puteți încerca următoarea rețetă:
Ingrediente:
Amestecați făina și condimentele într-un castron, apoi adăugați iaurtul grecesc. Se amestecă până se formează un aluat. Poate fi necesar să mai adăugați apă sau făină pentru a obține consistența potrivită.
Se presară puțină făină pe o suprafață și se întinde aluatul. Tapetați marginile aluatului cu brânză și pliați pentru a face crusta umplută. Adăugați toppingurile.
Se așază pe o tavă tapetata cu hârtie de grăsime și se coace la cuptor la 180°C timp de 20-30 minute, sau până când aluatul este fiert.