Cu cine va juca Simona Halep în turul 2 la Roland Garros: ‘Tata mi-a vorbit despre ea’

Cu cine va juca Simona Halep în turul 2 la Roland Garros: ‘Tata mi-a vorbit despre ea’
Cu cine joacă Simona Halep în turul 2: pe cine întâlnește în teren la Roland Garros?

Simona Halep (România, 19 WTA) și-a făcut debutul cu o victorie la Roland Garros 2022. Campioana noastră a învins-o pe Nastasja Schunk (Germania, 165 WTA) cu 6-4, 1-6, 6-1. Românii s-au bucurat extrem de tare pentru reușita sportivei în turneul ei preferat. Partida a durat o oră și 48 de minute, iar debutanta în vârstă de 18 ani a ținut-o în șah pe româncă. Pe cine o să întâlnească Simo în turul 2 de la Roland Garros?

Roland Garros 2022: cu cine va juca Simona Halep în turul 2?

Românii i-au ținut pumnii campioanei noastre. Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) a învins-o în primul tur la Roland Garros pe Nastasja Schunk (18 ani, 167 WTA), scor 6-4, 1-6, 6-1.

Victoria este la ea în turneul său preferat unde urmează să dea piept în turul următor cu Qinwen Zheng (19 ani, 74 WTA). Cea din urmă a trecut luni în primul tur la Paris de sportiva Maryna Zanevska (28 de ani, 62 WTA) în două seturi, scor 6-3, 6-1. Ora la care vor evalua românca și jucătoarea din China urmează să fie anunțată de organizatori.

,,Vreau să joc mai bine în turul viitor. Mă concentrez asupra acestui lucru, vreau să dau totul și să lupt, așa cum am făcut și azi”, a spus Simona Halep.

,,Tata îmi vorbea despre ea, îmi spunea că este o luptătoare”

Cele două s-au mai întâlnit o singură dată anul acesta la Melbourne Summer Set 1. Sportiva noastră s-a impus atunci în minim de seturi în semifinale, scor 6-3, 6-2. Fanii au observat că Simo nu a avut nicio emoție cu Zheng în teren pentru că a fost o victorie de control.

Înaintea acelei partide, Zheng a vorbit la superlativ despre Halep: „Când eram junioară, tata îmi vorbea despre ea, îmi spunea că este o luptătoare”.

  • Detalii despre adversara Simonei Halep

Qinwen Zheng este la prima participare pe tabloul principal de la Roland Garros. Aceasta nu are niciun titlu în parlares, iar cea mai bună clasare a avut-o în aprilie 2022. De asemenea, sportiva din China a câștigat în anul curent 17 meciuri și a obținut premii în valoare de 200.000 de euro.

Simona Halep, la un pas de retragere

Sportiva a mărturisit recent că a fost doar la un pas de retragere din cauza unei accidentări serioase de care a avut parte. Cea din urmă era speriată și avea încrederea scăzută.

“Am fost foarte aproape de retragere, pentru că m-am confruntat cu cea mai serioasă accidentare a carierei! Nu am știut cum să o gestionz, eram speriată și aveam încrederea scăzută, deoarece mă temeam că nu mai rezist fizic. A fost și pandemia, bulele de la turnee și chiar am suferit. Nu mai vedeam luminița de la capătul tunelului”, a declarat, într-un interviu acordat CNN, Simona Halep.