Cu cine locuiește Cristian Tudor Popescu. Ce spune despre necesitatea de a sta acasă în aceste zile

Cu cine locuiește Cristian Tudor Popescu. Ce spune despre necesitatea de a sta acasă în aceste zile
Cu cine locuiește Cristian Tudor Popescu și ce spune despre necesitatea de a sta în casă zilele acestea

Starea de urgență în România, din cauza coronavirusului, a fost decretată de Președintele Klaus Iohannis. Cristian Tudor Popescu a luat pulsul acestor zile, dar a comenetat și decizia președintelui.

Ce spune Cristian Tudor Popescu despre starea de urgență

Cristian Tudor Popescu a precizat că este bine că s-a făcut lucrul acesta și că era inevitabilă o asemenea măsură, în contextul în care a fost luată și de alte țări. Singura ”problemă” i se pare cea de fond însă, și anume, dacă vor reuși aautoritățile să funcționeze în sprijinul cetățenilor. Adică ”dacă în continuare politicienii, polițiștii, mă rog, cetățenii, vor minți și vor infecta mari mase de oameni, asta n-o rezolvă starea de urgență. Dacă în continuare nu vor fi măști în farmacii, nu vor fi în magazine dezinfectanți – asta nu o rezolvă starea de urgență”, a specificat Cristian Tudor Popescu.

Tot Cristian Tudor Popescu a mai spus că starea de urgență poate rezolva niște probleme de resurse, însă, o altă ”problemă”, crede el este și cum sunt gestionate și cum se comportă autoritățile, dar și cetățenii acestei țări.

”De ei depinde, în ultimă instanță. De noi depinde. Depinde cum înțelegem situația, cum înțelegem să ne protejăm și să îi protejăm și pe ceilalți”, a mai comentat Cristian Tudor Popescu.

Acesta este de părere că rechiziționarea unor hoteluri ar putea fi o soluție pentru a nu-i trimite pe oameni în locuri insalubre, ca în niște ”grajduri”.

Locuiește singur

De altfel, gazetarul Cristian Tudor Popescu a ieșit recent din casă pentru a-și lua cele necesare, deoarece locuiește singur. A observat, sâmbătă, de pildă, mult mai puțini oameni pe străzi, ceea ce e bine, spune acesta. În plus, a avut și percepția că oamenii păstrează distanța la magazine și a văzut și oameni purtând măști de protecție pe față. Rafturile se golesc în continuare în anumite zone.

„Sigur că mai gravă este problema medicamentelor, și nu a medicamentelor anticoronavirus, pentru că așa ceva nu există, ci a celorlalte medicamente. Sunt oameni care au boli cronice și au nevoie de medicamente în fiecare zi. Evident că lumea, în special după ce dl președinte s-a apucat să spună nu năvăliți în farmacii și nu goliți rafturile, bineînțeles că reacția a fost contrară, că așa funcționează masa. În clipa aceea, au năvălit în farmacii și sunt astfel de medicamente care încep să lipsească. Sunt oameni disperați, oameni care au probleme de tiroidă, probleme de diabet, probleme de inimă sau de cancer și care au nevoie continuu de medicamente. Asta cred că este în momentul de față o problemă acută, care ar trebui rezolvată”, a spus gazetarul, potrivit Digi24.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI