Vitezomanii de sărbători: care a fost cea mai mare amendă din România

Vitezomanii de sărbători: care a fost cea mai mare amendă din România

Românii nu au mai ținut cont de regulile de circulație de sărbători. Astfel, polițiștii au depistat 70 de șoferi, care au depășit limita de viteză pe autostradă. Dintre aceștia, șase se aflau chiar sub influența alcoolului. Care a fost cea mai mare viteză înregistrată.

Cel mai vitezoman șofer a circulat pe 30 decembrie, cu o viteză de 226 de kilometri la oră, în condițiile în care limita maximă de viteză este de 130 de km pe oră, pe Autostrada A3 Turda-Borș. Șoferul era străin și a primit o amendă în valoare de 2.900 lei şi i-a fost suspendat și dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

În perioada 27 decembrie 2018 – 2 ianuarie 2019, potrivit IGPR, polițiștii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi creşterea siguranţei rutiere.

Polițiștii au depistat în aceste zile un număr de 68 de șoferi, care au depăşit limita legală de viteză pe autostrăzi cu mai mult de 50 de kilometri la oră, iar în 14 dintre cazuri şoferii au circulat cu viteze de peste 200 de kilometri la oră.

Șoferii vitezomani au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei, iar ca măsură complementară, le-au fost reţinute permisele de conducere, pentru 90 de zile. Iar pe numele celor șase șoferi, care au condus sub influența alcoolului au fost întocmite dosare penale sau aplicate sancţiuni contravenţionale.

Un bărbat de 31 de ani, din Mangalia a spart recordul pe data de 1 ianuarie la etilotest cu  0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta conducea pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, iar pe numele lui a fost întocmit dosar penal.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI