Cu ce trebuie să stropești cireșii primăvara ca să fie roditori. Secretul grădinarilor pentru o recoltă bogată
Unele dintre cele mai îndrăgite fructe sunt reprezentate de cireșe. Consumul fructe proaspete, începând cu cireșele explodează, după ce în perioada rece a fost redus. Însă cireșele sunt niște fructe sezoniere. Pentru ca producția de cireșe să nu fie afectată de dăunători, pomii trebuie să fie îngrijiți corespunzător și stropiți. Iată așadar cu ce trebuie să stropești cireșii primăvara ca să fie roditori.
Cu ce trebuie să stropești cireșii primăvara ca să fie roditori
Cireșii sunt o specie de pom fructifer care face parte din familia Rosaceae și genul Prunus. Acești arbori sunt originari din Europa, Asia și nordul Africii și sunt apreciați pentru fructele lor dulci și suculente, care pot fi consumate proaspete sau prelucrate în gemuri, dulcețuri, compoturi, prăjituri și alte deserturi.
Pomii de cireș sunt, de obicei, copaci cu coroane mari și densitate ridicată, care pot crește până la o înălțime de 10-15 metri, în funcție de soi și de condiții de mediu. Acești arbori au frunze mari și late, cu margini zimțate și flori mici, roz sau albe, care apar înainte de frunze, în primăvară.
Cultivarea cireșilor
Cultivarea cireșilor poate fi o sarcină dificilă, deoarece acești arbori sunt sensibili la boli, dăunători și condiții meteorologice extreme. Este important să alegi soiul potrivit pentru zona ta și să acorzi atenție nevoilor lor de udare, hrănire și protecție împotriva bolilor și a dăunătorilor.
În general, cireșii preferă soluri bine drenate și fertile, expuse la soare direct sau semi umbră. Este important să li se ofere o cantitate adecvată de apă, în special în timpul perioadelor de secetă, și să li se aplice îngrășăminte echilibrate în mod regulat, pentru a stimula creșterea și dezvoltarea lor.
Îngrijirea cireșilor primăvara
De asemenea, este foarte important să îndepărtezi ramurile și frunzele bolnave sau afectate, pentru a preveni răspândirea bolilor și a dăunătorilor și a aplici tratamentul cu pesticide și fungicide în mod regulat, pentru a proteja pomii de cireș împotriva bolilor și dăunătorilor.
Pentru a ajuta la producerea unei recolte bogate de cireșe, este important să se aplice o serie de tratamente primăvara. Aceste tratamente ar trebui să includă în mare parte, următoare:
- Tratament cu sulfat de cupru: acest tratament este utilizat pentru a preveni apariția bolilor fungice, cum ar fi monilioza, care poate afecta fructele și frunzele cireșilor. Se recomandă aplicarea sulfatului de cupru la sfârșitul iernii sau începutul primăverii, înainte de înflorirea cireșilor.
- Tratament cu ulei horticol: acest tratament ajută la prevenirea apariției lor fungice și la controlul afidelor și a dăunătorilor care pot afecta cireșii. Uleiul horticol ar trebui să fie aplicat înainte de înflorirea cireșilor.
- Tratament cu îngrășământ: este important să hrănești cireșii cu îngrășăminte bogate în azot pentru a stimula creșterea și dezvoltarea lor. Acestea ar trebui să se aplice înainte de înflorirea cireșilor.
Este important să aplici aceste tratamente în mod regulat, în conformitate cu instrucțiunile producătorului, pentru a asigura o producție bogată de cireșe. De asemenea, ar trebui să iei măsuri de precauție suplimentare, cum ar fi îndepărtarea frunzelor și a ramurilor bolnave sau afectate, pentru a preveni răspândirea bolilor și a dăunătorilor.