Cu ce se stropesc răsadurile de ardei la 10 zile de la plantare. Aşa vei avea o recoltă bogată
În această perioadă, românii care au grădini trebuie să se îngrijească neapărat de răsaduri, dacă vor să aibă o toamnă bogată. Astăzi vă vom dezvălui cu ce se stropesc răsadurile de ardei la 10 zile de la plantare. Doar aşa vei avea o recoltă bogată.
Cu ce să stropești răsadurile de ardei după plantare. Doar aşa vei avea recolte bune
Românii care au plantat diverse răsaduri trebuie să se îngrijească de sănătatea lor dacă vor să aibă coșurile pline cu legume sănătoase la toamnă.
Conform grădinarilor pricepuți răsadurile de ardei trebuie tratate împotriva mai multor boli la 10 zile de la plantare.
Tratament împotriva manei
Astfel, la 7-10 zile de la plantarea răsadurilor de ardei acestea trebuie tratate împotriva manei cu soluții speciale. Această soluție recomandată de fermierii adevărați se numește Kupferol.
Se folosește 50-60 ml de soluție la 10 litri de apă, cantitate necesară pentru stropirea a 100 de metri pătrați de teren plantat cu răsaduri de ardei. Stropirea se face cu o pauză de 7 zile dacă sunt decise mai multe astfel de operațiuni.
Stropire împotriva acarienilor și a muculițelor albe de seră
Tot la 7-10 zile de la plantarea răsadurilor se va face tratamentul împotriva acarienilor și a musculițelor albe de seră. Soluția folosită împotriva acestor dăunători se numește Sanmite 10 SC.
Conform grădinarilor pricepuți se folosește 15 militri de soluție la 10 litri de apă, cantitate necesară pentru tratatea a 100 de metri pătrați de răăsaduri de ardei.
Dacă se mai face o stropire cu această soluție se va face o pauză de 3 zile între tratamente.
Tratament împotriva altor dăunători
Tratarea răsadurilor de ardei împotriva altor dăunători cum sunt: acarieni, tripsi, minieri, se face tot la 7-10 zile de la plantare. Soluția folosită se numește Fytomax PM și se folosește 100-200 de mililitri la 20 de litri de apă. Dacă se vor face ma multe stropiri, între ele se face o pauză de o zi.
Tratament la 10-14 zile de la plantare
La 10-14 zile de la tratamentul anterior trebuie să se facă tratamente împotriva la alternarioză, făinare, putregaiul alb, putregaiul cenușiu.
Tratamentul se face cu soluția numită Amistar. 10 mililitri din această soluție se amestecă în 10 litri de apă, iar soluția rezultată este suficientă pentru stropirea a 100 de metri pătrați de teren plantat cu răsaduri de ardei.
Cum scapi de afide
Nu în ultimul rând, răsadurile de ardei pot fi afectate și de afide. Împotriva acestor dăunători răsadurile se tratează cu Mospilan 20 SG.
Se folosește 1,25 grame la 10 litri de apă, amescte ce fa fi suficient pentru stropirea a unui de teren de 100 de metri pătrați plantat cu răsaduri de ardei.