Care sunt cele 75 de revendicări ale protestatarilor de la mitingul diasporei, din 10 august

Care sunt cele 75 de revendicări ale protestatarilor de la mitingul diasporei, din 10 august

Grupul Diaspora pentru România a făcut publică lista cu cele 75 de revendicări pe care le dorește. Cum arată aceasta și care sunt ultimele detalii despre protestele din data de 10 august 2019? Amintim că Primăria Capitalei a aprobat și ea mitingul din cursul zilei de sâmbătă, eveniment organizat de către Tommy Tomescu Joul.

Protest diaspora 10 august. Lista revendicărilor

În calitate de organizator al protestului, Grupul Diaspora Pentru România a anunțat oficial revendicările mitingului din data de 10 august. Printre acesta se află și organizarea de centre comunitare românești în Diaspora, dar și o implementare a numărului maxim de parlamentari de 300, potrivit Mexiafax. Mitingul din 10 august va avea loc la un an de la manifestările extrem de violente din Paiața Victoriei. Forțele de ordine au fost acuzate în 10 august 2018 că au intervenit abuziv, au gazat și bătut cetățeni. Mai târziu, a fost deschis un dosar penal care vizează faptele acestea.

Pe lângă cele 75 de revendicări de mai includ și:
• Finalizarea anchetelor și judecarea violențelor din 10 august 2018, timpul revoluției și mineriadelor;
• Implementarea numărului maxim de 300 de parlamentari și a proporționalității acestora;
• Implementarea punctului 8 de la Timișoara într-o formă legală și actualizată;
• Reinstituirea libertăţii de exprimare prin modificarea legii adunărilor publice ce permite în acest moment abuzul autorităților;
• Centrele Comunitare Românești din diaspora;
• Modul de desfășurare a alegerilor, repatrierea, traficul transfrontalier în scopul exploatării sexuale și discriminarea copiilor români din Austria;
• Demararea anchetei privind actele false și infracțiunile membrilor Consiliului Românilor de Pretutindeni.

Lista revendicărilor protestatarilor din 10 august
Lista revendicărilor protestatarilor din 10 august

 „Să nu uite niciun moment că suntem stat european”

Mihai Fifor, ministrul internimar de Interne, a declarat că va urma să facă apel la cetățenii care vor participa în cursul zilei de sâmbătă la protest. Acesta dorește ca cetățenii să protesteze în mod pașnic pentru că nu dorește nici el să revadă violențele de la evenimentul din anul trecut. „Nu aș vrea să fac analiza acum a ceea ce s-a întâmplat pe 10 august anul trecut. Este o investigație, nu pot ca ministru interimar al Afacerilor Interne, să mă pronunț.

În ce privește 10 august, ziua de sâmbătă, vreau să vă spun de pe acum că nu fac decât un singur lucru, un apel către toți cei care doresc să protesteze, cei care se vor afla în diferite puncte din Capitală, să protesteze în mod pașnic și să nu uite niciun moment că suntem stat european în care cetățeanul are dreptul să se exprime în mod liber”, a declarat ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, potrivit mediafax.ro.