19 iul. 2024 | 14:38

Cu ce se curăță, de fapt, clanțele ușilor din casă. Așa le vei dezinfecta rapid

Utile
Cu ce se curăță, de fapt, clanțele ușilor din casă. Așa le vei dezinfecta rapid
Cu ce se curăță clanțele ușilor

Clanțele ușilor sunt de multe ori ignorate atunci când facem curățenie generală în casă, dar nu trebuie să uităm de ele. Sunt atinse în fiecare zi, așa că trebuie dezinfectate corespunzător.

Trucul simplu pentru curățarea clanțelor

Dacă nu vrei să folosești soluții toxice cu chimicale pentru curățenia în casă, atunci avem soluția perfectă pentru tine. Va fi foarte eficientă și va îndepărta toți microbii de pe clanțele ușilor.

De cele mai multe ori le evităm atunci când facem curățenie sau nu le acordăm destul atenție, doar le ștergem repede cu o lavetă. În realitate, clanțele ușilor sunt atinse de mai multe ori pe zi, iar în timp se pot depune microbi, praf și alte reziduuri, formându-se o mulțime de bacterii.

De asemenea, dacă nu sunt curățate deloc, poate apărea mucegaiul. Știm cu toții că din cauza acestuia pot apărea afecțiuni respiratorii, precum tusea sau chiar și probleme la plămâni.

O soluție foarte simplă pentru a scăpa de microbii de pe clanțele ușilor este oțetul. Ieftin și foarte eficient, este un ingredient care nu lipsește din cămara gospodinelor niciodată.

Oțetul nu doar dezinfectează clanțele ușilor sau alte suprafețe, ci lasă și un aspect strălucitor. Este indicat să folosiți un recipient cu pulverizator și o cârpă care nu lasă scame.

Situații în care oțetul este util la curățenie

Oțetul are nenumărate întrebuințări. Pe lângă faptul că dă gust mâncării, poate fi folosit ca atare sau diluat în apă la curățenie. Iată ce mai poți curăța folosind oțet:

  • Mașina de spălat vase

Oțetul poate fi folosit la limpezirea vaselor, pentru că are efect de strălucire, dar funcționează și ca detartrant pentru mașina de spălat vase.

O dată pe an sau de câte ori este nevoie, toarnă o ceașcă de oțet în mașină și programează un ciclu de spălare scurt, pentru a îndepărta depunerile de calcar și urmele de detergent.

  • Faianță

Specialiștii sunt de părere că oțetul este mai eficient în curățarea faianței decât înălbitor pe bază de clor. Pulverizează oțet pe plăcile de faianță, dar și între rosturi, acolo unde chitul se murdărește și devine inestetic, lasă-l să acționeze timp de o oră, după curăță cu o perie.

  • Mașina de spălat haine

Este în mare parte același procedeu ca la mașina de spălat vase. Doar pune o ceașcă de oțet în mașina de spălat la ciclul de clătire, iar aspectul hainelor tale va fi în permanență proaspăt.

Parteneri
Ce gest impresionant a făcut soțul Ancăi Molnar la trei luni de la moartea soției. Mesajul care a surprins pe toată lumea
Redactia.ro
Ceaiul care te va ajuta să dormi ca un bebeluș. E preparat din coaja unui fruct regăsit în orice magazin
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Alin Oprea neagă acuzațiile fostei soții: Este o invenție
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Klaus Iohannis este vinovat! Înseamnă ultima TRAGEDIE
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
CHIRICHEȘ, ÎN IPOSTAZE INDECENT de GUSTOASE. Foame mare pe tușă
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro