28 apr. 2024 | 14:58

Cu ce să ungi scrumbia înainte de a o pune pe grătar. Rețeta pescărească de care te vei îndrăgosti

Utile
Cu ce să ungi scrumbia înainte de a o pune pe grătar. Rețeta pescărească de care te vei îndrăgosti
De Florii, așa cum este obiceiul, majoritatea românilor vor pune pe masă preparate delicioase din pește

În aceste zile, inclusiv în Duminica Floriilor, cel mai des întâlnit preparat pe masa românilor este peștele, iar scrumbia pare una din alegerile corecte. Dar, dacă te-ai gândit să faci un asemenea preprat, știi cu ce să ungi scrumbia înainte de a o pune pe grătar? Dacă nu, îți propunem noi rețeta pescărească de care te vei îndrăgosti și cu siguranță că îți vei impresiona invitații.

Duminica Floriilor și preparatele din pește specifice

În ziua de Florii, așa cum este obiceiul, majoritatea românilor vor pune pe masă preparate delicioase din pește, de la cel prăjit, făcut la cuptor, și până la cel făcut pe grătar, afară, în curte.

Această perioadă, precum și Paștele, sunt momente de tradiție și de sărbătoare, iar rețetele cu preparate din pește nu trebuie să lipsească, dar este important să știi cum alegi cel mai bun peşte pentru Florii.

Printre multitudinea de specii gata de preparat cel mai des este folosită scrumbia, dar mare atenție, dacă te decizi să o prăjești, fii sigur că nu o faci în bucătăria apartamentului tău, deoarece mirosul puternic îți va aduce vecinii la ușă.

Cu ce sa ungi scrumbia inainte de a o pune pe gratar. Reteta pescareasca de care te vei indragosti jpg

Majoritatea gsopodinelor știu că acest tip de pește se face cel mai bine la grătar, dar nu în casă, ci afară, sau, de ce nu, la iarbă verde.

Dar, aceleași gospodine spun că este important și modul în care îl pregătești, iar un lucru  important este ca peştele să fie proaspăt, și cu ce să ungi scrumbia înainte de a o pune pe grătar.

Cu ce să ungi scrumbia înainte de a o pune pe grătar?

După ce ai pregătit peștele, curățatul de solzi, interiorul, etc, gospdonile spun că este momentul să îl crestezi în zona oaselor, nu de alta, dar așa se va face foarte bine pe grătar.

Dar, până la al pune pe grătar mai ai de făcut ceva, și anume să ungi scrumbia, înainte de a o pune pe grătar, cu un strat subțire de ulei, dar nu înainte de a-l săra foarte bine și de a-l lăsa pentru 30 de minute, cel puțin, ca să intre sarea în el.

Și pentru că ai aflat cu ce trebuie uns, este momentul să vorbim și despre rețeta pescărească de care te vei îndrăgosti.

Rețeta pescărească de care te vei îndrăgosti

Peștele de Dunăre, îți vor spune toți pescarii, este cel mai bun, inclusiv scrumbia, așa că, va trebui să faci rost de scrumbie de Dunăre. În funcție de câte persoane sunteți, știi și cam care este cantitatea de pește pe care o vei prepara.

Așadar, să zicem că ai deja ingredientele principale, anume 1 kg de scrumbie, cam 1 kg de sare și să nu uităm de ingredientul cu care ungi scrumbia înainte de a o pune pe grătar, uleiul.

Primul pas este să cureți peștele, și începi cu solzii mici, dar să fie peștele proaspăt, altfel va fi ceva mai greu. Dacă nu e pește proaspăt, lasă-l cam 30 de minute în apă rece. După asta, tot cu un cuțit crestează peștele pe burtă și scoate-i intestinele și apoi urechiile.

Cu ce sa ungi scrumbia inainte de a o pune pe gratar. Reteta pescareasca de care te vei indragosti jpg

Cum spuneam și mai devreme, după ce ai făcut crestăturile în zona oaselor, e momentul sărării peștelui, apoiîl  lași cele 30 de minute în care-și trage sarea.

Ungi scrumbia cu ulei, și îl pui pe grătarul încins, și verifici peștele cam la 6 minute, până face dungile maronii, și îl lași până la 15 minute, pentru fiecare pește în parte.

Când e gata, îl servești cu mămăliguță, mujdei de usturoi și un pahar de vin alb lângă. Poftă bună!

Parteneri
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
Redactia.ro
Actorul legendar care a fost căsătorit cu cinci femei, dar a fost îndrăgostit toată viața de un bărbat
Click.ro
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își mutila și castra victimele a fost închis pe viață
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Învârtită cu mac. Desertul pregătit de gospodinele din Bucovina
EVZ.ro
Adevărul despre Andreea Liptak, după 12 ani! De ce a plecat din televiziune! A fost sau nu dată afară!
Spynews
TOATĂ ROMÂNIA se schimbă radical. Ciolacu, anunț în direct la TV: Trebuie să intre în zona de...
Capital.ro
Cum se circulă corect pe autostradă. Titi Aur: "Așa trebuie circulat în condiții normale și corecte și legale și defensive și de bun simț"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
VLADIMIR PUTIN a DECIS! E cutremur în RUSIA!
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro