Cu ce să ungi pulpele de pui înainte de a le băga la cuptor. Preparatul va avea un gust perfect

de: Sabina Anastasia
07 10. 2023

Dacă îți place să gătești pulpe de pui, însă nu știi ce trucuri să mai aplici pentru ca preparatul să aibă un gust ca la restaurant, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți explică cu ce să ungi carnea înainte de a o da la cuptor, în așa fel încât rezultatul să fie pe placul tuturor. Iată cum trebuie să procedezi!

Care sunt secretele pulpelor de pui perfect aromate

Pulpele de pui sunt des servite pe mesele românilor, alături de diverse garnituri. Nu este deloc dificil să le gătești în așa fel încât rezultatul să fie unul aromat. Procesul nu trebuie să fie complicat și dezordonat. Nu ai nevoie nici de foarte mult timp la dispoziție pentru a le prepara crocante și suculente.

Unele gospodine obișnuiesc să asezoneze pulpele de pui cu făină amestecată cu boia de ardei iute și condimente de carne de pasăre. Gustul oferit este unul într-adevăr interesant, Cu toate acestea, este destul de dificil să gătești carnea fără ca făina să se ardă în cuptor.

Playtech Știri îți prezintă astăzi o altă variantă prin care poți prepara pulpe de pui perfect aromate. Este nevoie să le lași, timp de câteva ore, într-un amestec de mai multe ingrediente. Practic, trebuie să lași carnea la marinat într-un baiț ușor de pregătit.

Ce faci cu pulpele de pui înainte de a le pune în cuptor

În continuare, îți explicăm cum poți să prepari un baiț din doar câteva ingrediente pentru pulpele de pui. Tot ce trebuie să faci este să lași carnea, ulterior, în amestecul cu pricina, în așa fel încât aroma să pătrundă în ea. Preparatul va avea un gust desăvârșit!

Ingrediente:

  • 3 linguri soia;
  • 2 linguri ulei;
  • 2 lingurițe cimbru uscat;
  • 8 pulpe de pui dezosate;
  • 2 căței usturoi.

Mod de preparare:

  1. Se pune într-un vas de bucătărie de dimensiuni nu foarte mari soia.
  2. Se adaugă peste soia uleiul de floarea-soarelui.
  3. Se spală și se mărunțește (nu se toacă) cimbrul uscat.
  4. Se adaugă cimbrul uscat peste soia și ulei.
  5. Se curăță, se spală și se toacă/se dă pe răzătoare usturoiul.
  6. Se adaugă usturoiul în amestecul din vasul de bucătărie.
  7. Se amestecă toate ingredientele foarte bine.
  8. Se pun pulpele de pui în baițul tocmai pregătit.

Pulpele de pui trebuie lăsate la marinat, timp de câteva ore, în baițul preparat. Ulterior, se unge o tavă cu puțin ulei, se pun pulpele de pui în ea și se dau la cuptor. Rezultatul final va mulțumi pe toată lumea. Carnea se va putea servi alături de o garnitură. Poftă bună!