Cu ce să ungi porumbul fiert ca să aibă un gust mai bun. Aşa făceau mereu bunicile. Secretul ca îţi iasă exact ca în copilărie

de: Mariana Olteanu
01 07. 2023

Porumbul fiert este fără dar și poate vedeta sezonului estival. Acest preparat reușește să îi întoarcă pe mulți în copilărie. Foarte mulți preferă să-și prepare porumbul fiert chiar acasă. Iar dacă vrei să aibă un gust cât mai bun, ai putea ține cont de următoarele sfaturi. Iată care sunt acelea!

Secretul unui porumb fiert reușit

Foarte mulți se întreabă cum pot obține gustul porumbului fiert din copilărie. Există un ingredient secret care îi va reda porumbului gustul mult dorit. Pentru preprarea acestei gustări vei avea nevoie de:

  • Porumb
  • Sare
  • Unt

Cum se face porumbul fiert?

Primul pas constă în curățarea porumbului de frunze dar și de foi de mătase. Pentru a face acest lucru puteți tăia cu cuțitul cele două capete ale porumbului, iar frunzele imediat se vor desface.

Însă, nu arunca toate frunzele. Vei avea nevoie de câteva pentru a le pune pe fundul oalei în care vei fierbe porumbul. Astfel, porumbul nu va atinge fundul cratiței.  Știuleții de porumb se pot pune la fiert întregi sau tăiați în jumătate. După ce îi așezați, puteți pune o farfurie deasupra acestora. În acest fel, aceștia nu se vor ridica la suprafață și se vor fierbe uniform. Din când în când, apa trebuie completată.

Porumbul se lasă la fiert pentru jumătate de oră. Pentru a verifica dacă porumbul este fiert, îl poți înțepa cu o furculiță. După ce aceștia sunt gata îi puteți servi cu sare sau cu unt.  După ce presari sarea și untul pe știuleți ar trebui să-i lași acoperiți pentru 10 minute. În acest fel, aromele vor pătrunde mai rapid. O alternativă la unt ar putea fi și uleiul de măsline, care-i va oferi un gust deosebit.

Pentru un porumb gustos și aromat ai putea pune sare în apa în care acesta fierbe. În funcție de preferințe, acesta poate fi servit și alături de alte condimente, precum: piper, paprika, vanilie, scorțișoară sau condimente pentru pizza.

Citește și: Cât timp se fierbe porumbul. Cum se procedează corect

Cum să alegi cel mai proaspăt porumb

Pentru ca porumbul să fie unul gustos e important ca acesta să fie ales cum trebuie. În acest sens, specialiștii te îndeamnă să-l alegi pe cel mai tânăr. Pentru a crește șansele de a alege un știulete proaspătă, cumpără porumb în sezon de la piața locală de fermieri sau de la standul fermei.

Citește și: Porumbul, înlocuit în România cu cereale aduse din Africa. Ce vom mânca în curând din cauza secetei