Peștele este o sursă importantă de vitamine. Însă, foarte multe gospodine întâmpină dificultăți în momentul în care vor să-l prepare. În acest sens, dacă vrem o cină rapidă putem opta pentru prepararea păstrăvului la cuptor. Acesta va ieși delicios dacă îl vei unge cu acest ingredient.
Înainte de a începe să pregătești peștele, te poți asigura că ai la îndemână următoarele ingrediente:
Primul pas constă în spălarea peștelui. Ulterior, acesta se taie pe mijloc. În acest fel, vom putea îndepărta șira. Când șira este îndepărtată, poți pune peștele într-o tavă tapetată cu hârtie. Este important să-l așezi cu pielea în jos. În pararel, se pregătește compoziția cu care trebuie uns.
Citește și: Cât se ţine păstrăvul la cuptor, de fapt. Multe gospodine îl gătesc prea mult, aşa îşi pierde gustul
Pentru a prepara compoziția cu care urmează să-l ungi, ai nevoie de o oală pe care o poți pune la foc mediu. După ce așezați cratița, puteți pune untul. La rândul lui, se lasă pe foc timp de un minut până când prinde o culoare aurie.
E necesar să amestecați bine pentru a nu se prinde pe margini. Când untul s-a topit, îl puteți pune peste păstrăv. Ulterior, acesta se condimentează bine cu sare și piper. Pentru un gust bun, este indicat să lăsați peștele la marinat timp de 15 minute. Păstrăvul se lasă la cuptor timp de 15- 20 de minute la cuptor, la temperatura de 170 de grade.
Este necsar să coceți păstrăvul până când acesta devine opac și ferm la atingere.Peste untul rămas puteți adăuga zeamă de lămâie dar și pătrunjel după gust. Peștele se poate servi alături de acest sos. Pentru un plus de savoare și de gust, puteți să-l consumați alături de o salată.
Consumul de pește este recomandat atât de medici cât și de nutriționiști. 100 de grame de pește conține 20 de grame de proteine. Iar, în orice modalitate ar fi gătit, acesta reprezintă o alternativă sănătoasă. Mai mut, peștele poate fi gătit în multe moduri rapide și sănătoase.
Citește și: Cum să prăjești peștele fără să miroasă urât în bucătărie. Secretul gospodinelor talentate