Românii sunt foarte mari iubitori de pește. Printre cele mai îndrăgite preparate se numără păstrăvul marinat la cuptor. Pe lânga faptul că cina va fi gustoasă, aceasta va fi și una sănătoasă. Acest lucru se datorează numărului ridicat de acizi grași omega-3 și vitamine și minerale esențiale. De multe ori, gospodinele întâmpină dificultăți în prepararea acestui fel de mâncare.
Păstrăvul se remarcă prin conținutul ridicat de proteine. 100 de grame de pește conține 20 de grame de proteine. Fie că este gătit la aburi, la grătar sau la cuptor, peștele poate fi o alternativă sănătoasă de mâncare.
Foarte multe gospdine întâmpină dificultăți în momentul în care vor să gătească păstrăv la cuptor. Bucătarii profesioniști vin cu o serie de sfaturi pentru pregătirea celui mai bun pește.
Te-ar putea interesa și: Cum faci pește la grătar fără să se lipească. Trucul secret pe care trebuie să îl știi, așa va ieși delicios
Primul pas constă în spălarea păstrăvului cu apă. Când acesta este curat, puteți începe să îndepărtați solzii, în sens invers, cu un cuțit bine ascuțit.
Folosindu-te de un cuțit ascuțit, taie de-a lungul liniei laterale a păstrăvului, începând de la cap și mergând către coadă. În așa fel, păstrăvul se va deschide în două jumătăți. Următorul pas constă în scoaterea intestinelor, a rinichilor și a altor organe interne. La sfârșitul acestei etape, curățați peștele cu apă.
Te-ar putea interesa și: Cum se prepară peștele la cuptor. Cu ce trebuie să-l stropești înainte de a-l găti ca să iasă fraged și gustos
Una dintre cele mai la îndemână preparate este cel de păstrăv la cuptor. Pentru prepararea acestuia, vei avea nevoie de:
Folosindu-te de un blender vertical, zdrobește toate ingredientele. Cu sosul rezultat se unge peștele, atât la interior cât și la exterior. Pentru un gust bun, este indicat să lăsați peștele la marinat timp de 15 minute. Păstrăvul se lasă la cuptor timp de 15- 20 de minute la cuptor, la temperatura de 170 de grade. După ce este scos din cuptor se poate servi alături de mămăligă și usturoi. Poftă bună!
Te-ar putea interesa și: Peştele care nu se prăjeşte niciodată în tigaie. Mulţi români nu au habar: „Se dezintegrează”