Cu ce să ungi carnea pentru friptura de miel ca să iasă fragedă și gustoasă. Secretul bucătarilor de top

de: Bișinicu Andreea
05 04. 2023

Pentru că ne apropiem de sărbătorile pascale, gospodinele cele mai iscusite din România pregătesc cele mai gustoase preparate culinare tradiționale. Pe lângă sarmale, ouă, cozonac și drob, friptura de miel este nelipsită de pe mesele românilor. Care este secretul celui mai gustos preparat.

Trucul genial pentru a obține cea mai delicioasă friptură de miel de Paște

Friptura de miel este, fără îndoială, vedeta meselor festive de Paște. Cele mai iscusite gospodine au ales să utilizeze anumite trucuri geniale pentru a găti cea mai suculentă și aromată friptură. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pe care le găsești sigur la tine în cămară.

Ingrediente:

  • 1 tavă suficient de mare,
  • miel bun (6-8 kg) uşurat de cap şi gât, de măruntaie şi partea de jos a picioarelor,
  • sare, piper,
  • 200 ml untdelemn,
  • 200 g unt,
  • 2 pahare vin alb,
  • 6 – 10 coroniţe de usturoi verde,
  • o căpăţână de usturoi vechi.

Citește și Când să pui sare pe carnea pe care o gătești la cuptor. Atunci e momentul perfect

Cum se prepară cea mai bună friptură

Pentru început vei pisa usturoiul. Apoi, e important de reținut faptul că mielul nu se spală, ci se şterge doar cu o ţesătură uscată pe din afară. Pe dinăuntru, mielul se curăţă cu un şervet udat în apă cu oţet. Mai departe, carnea se freacă intens cu sare, usturoi, piper și ulei.

Vei așeza tava cu unt şi ulei în cuptorul încins şi, când sfârâie grăsimea, vei potrivi mielul cu spinarea în sus. Se va înțeți focul, după care vei apela la un truc genial, care te va ajuta să ai parte de un gust extraordinar în ceea ce privește carnea de miel.

Secretul unei arome incredibile și a unui gust desăvârșit este să ungi friptura des cu grăsime. În acest fel, ea va deveni gustoasă și va prinde o crustă aurie, scriu cei de la Adevărul.

Domolești focul și, după ce se formează crusta, vei turna vinul peste carne. Apoi, vei unge friptura timp de o oră, cu întreruperi, și vei pune câtă apă cere până când preparatul va trece cu brio testul cu furculiţa.

La final, vei presăra usturoiul peste carne şi sos, vei împodobi mielul pentru ultimul său drum cu coroniţele de usturoi verde şi-l vei lăsa pentru încă zece minute în cuptor.

Citește și Ce trebuie să faci după ce mănânci la masa de Paște. Atenție! Este foarte important