Dacă și tu locuiești la casă, cel mai probabil ai în curte o mică grădină. Vara este sezonul în care grădinarii acordă o atenție deosebită legumelor pe care le cultivă. Playtech Știri îți explică în rândurile de mai jos cu ce să stropești roșiile în luna iunie, pentru a te bucura de o recoltă bogată până la toamnă. Iată ce produse trebuie să folosești!
Dintre legumele cultivate în grădinile din curțile românilor, roșiile sunt de cele mai multe ori nelipsite. Îngrijite corect, pot să dea rod cu adevărat bogat. Dacă vrei să te bucuri de fructe coapte, zemoase, delicioase, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri te ajută cu câteva sfaturi pentru a avea parte de rod bogat până la toamnă.
Cu toate că sezonul de plantare a roșiilor a trecut deja, este important de menționat că aceste legume au nevoie de lumină solară directă și puternică pentru a se dezvolta corespunzător. Cu excepția cazului în care cultivi roșiile într-o seră, cea mai bună opțiune este să le asiguri lumină, chiar și artificială dacă situația o impune, timp de până la 18 ore pe zi.
Udă roțiile în profunzime și în mod regulat, pentru a te bucura de recoltă bogată. În caz contrar, fructele nu se vor dezvolta. Dacă legumele cresc într-un mediu secetos sau dacă este caniculă, specialiștii în grădinărit îți recomandă să le uzi de două ori pe săptămână. Ai grijă să nu le uzi solul în mod excesiv, însă, fiindcă fructele ar putea să cadă.
Un alt aspect important, când vine vorba despre îngrijirea roșiilor, este reprezentat de îngrășăminte. În luna iunie, legumele sunt cel mai expuse la lipsa de nutrienți, care se poate manifesta prin îngălbenirea prematură a frunzelor din zona tulpinei sau încrețirea vârfurilor lamelelor. Playtech Știri îți explică cu ce să le stropești, pentru a crește sănătoase.
În mod deosebit după ce temperaturile cresc, culturile de roșii au nevoie de o cantitate mare de substanțe nutritive pentru a da rod bogat. Pentru a le asigura substanțele de care au nevoie, este bine să apelezi la îngrășăminte minerale. Poți începe să le folosești la circa 20 de zile după plantarea răsadurilor. Repetă procesul la fiecare două, trei săptămâni.
Există numeroase boli și dăunători care pot afecta culturile de roșii, în mod special în luna iunie. Dintre acestea amintim: mana tomatelor, putregaiul cenușiu, cancerul bacterian, petele cafenii, omida, gândacul de colorado și musculița albă. Pentru a preveni dezvoltarea lor în cazul roșiilor, este bine să stropești legumele cu îngrășăminte mono/multi-componente.
În cazul în care roșiile au fost afectate deja de diverse boli sau dăunători, specialiștii în grădinărit recomandă folosirea produselor fungicide și insecticide. Astfel, vei salva plantele și vor produce rod bogat până la toamnă.