06 mart. 2024 | 14:15

Cu ce să stropeşti pomii în luna martie pentru o recoltă bogată la toamnă. Aşa scapă copacii de boli, de fapt

Utile
Cu ce să stropeşti pomii în luna martie pentru o recoltă bogată la toamnă. Aşa scapă copacii de boli, de fapt
Nevoile nutriționale ale pomilor fructiferi se schimbă

Perioada aceasta din an este una extrem de plină de activități de grădinărit, menite să îi ajute pe cei care dețin pomi fructiferi. Printre aceste activități se numără și stropitul, dar, dacă nu ai idee cu ce să stropeşti pomii în luna martie pentru o recoltă bogată la toamnă, îți spunem noi în cele ce urmează.

Nevoile nutriționale ale pomilor fructiferi se schimbă

După cum bine știu mai toți grădinarii pricepuți, nevoile nutriționale ale pomilor fructiferi se schimbă pe parcursul sezonului de creștere, așa că există momente într-un an când trebuie să avem mai multă grijă de ei, tocmai pentru a avea o recoltă bogată la toamnă. Aceiași specialiști spun că cel mai simplu mod de a afla dacă este subnutrit este prin analiza plantelor. În acest caz, se iau câteva frunze, se ususcă și le trimitem ulterior la un laborator. Ei le vor analiza chimic și ne vor da un procent din ce nutrienți le lipsesc plantelor.

Pe lngă asta, mai trebuie spus că există multe tipuri diferite de pomi fructiferi care cresc bine în anumite condiții de vreme și care pot beneficia de îngrijire și atenție primăvara. omii fructiferi pot fi pretențioși și uneori mai pretențioși decât alți pomi, dar efortul merită. Pe lângă faptul că sunt adăugiri frumoase la un peisaj, este foarte satisfăcător să mănânci fructe știind că tu le-ai cultivat.
Și s-ar putea să fie mai ușor decât credeți, mai ales dacă sunteți pregătit și dacă depuneți ceva muncă între martie și aprilie. Așadar, iată câteva sfaturi și trucuri pentru a avea grijă de pomii fructiferi în această primăvară, dar și cu ce să stropeşti pomii în luna martie pentru o recoltă bogată la toamnă.

Află cu ce să stropeşti pomii în luna martie

Rețineți că nu trebuie să vă fertilizați copacii în fiecare an. Recomandăm fertilizarea doar dacă arborii din curtea dvs. se luptă din cauza condițiilor proaste ale solului. Dacă un copac nu a crescut prea mult anul trecut sau a avut frunze decolorate sau frunze care au căzut în afara sezonului, poate ar fi bine să investiți într-o analiză a solului și să vedeți dacă aveți nevoie de îngrășăminte.

Când vine vorba despre cu ce să stropeşti pomii în luna martie, specialiștii spun că o poți face folosidn uleiuri minerale, sau horticole, mai poți folosi sulful de var, pentru a controla bolile. Dacă nu ai așa ceva, poți folosi și vopsea latex pe trunchiurile copacilor, mai ales cei tineri, sau mai poți folosi cuprul, sub diferite variante, hidroxid de cupru, sau oxiclorura de cupru.

Dacă stropeşti pomii în luna martie, aşa scapă de boli

Dacă copacul pare sănătos și nu a avut probleme de câțiva ani, puteți lăsa solul așa cum este. Dar dacă aveți de gând să adăugați îngrășământ la un pom fructifer, ar trebui să o faceți primăvara. Asta îl va pregăti pentru următoarele câteva luni de creștere. Atunci când cumpărați îngrășământ, căutați o formulă specifică pomilor fructiferi sau una care să răspundă nevoilor solului dumneavoastră.

Pentru pomii care produc fructe vara, cum ar fi merele sau fructele cu sâmburi, cum ar fi cireșele și piersicile, sfârșitul iernii până la începutul primăverii este cu siguranță ideal. Tunderea în aceste luni va pregăti pomul pentru o vară productivă. Primul dvs. pas ar trebui să fie îndepărtarea tuturor ramurilor care sunt moarte sau deteriorate, fie din cauza bolilor, fie din cauza vremii nefavorabile. Dacă tot ești aici, ar fi cazul să aflii cu ce să stropeşti neapărat merii în luna aprilie. Aşa ţii departe dăunătorii.

Așa ai o recoltă bogată la toamnă

Modul în care veți tăia de acolo va depinde de ceea ce doriți să obțineți cu pomul fructifer. Dacă sunteți mai preocupat de un aspect natural și nu vă pasă atât de mult de randament, puteți face mai puține tăieri. Asigură-te doar că pomul are o structură solidă. Atunci când se taie pentru a maximiza fructele, scopul este de a avea ramuri spațiate uniform, înclinate în unghi față de un „lider” central, la aproximativ 45-60 de grade.

Nu toate ramurile se vor încadra între aceste numere. Cel mai important lucru este să eliminați ramurile care sunt complet verticale sau orizontale. De asemenea, ar trebui să eliberați o cale pentru ca lumina soarelui să ajungă la ramurile inferioare. Pomii fructiferi au nevoie de aproximativ șase ore de lumină solară pe zi pentru a produce fructe de calitate. În cele din urmă, încercați să oferiți suficient spațiu pentru ca fructele să crească.

Parteneri
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului
Redactia.ro
Legendele locurilor bântuite din Constanţa. Ce fenomene inexplicabile au avut loc la malul mării
Click.ro
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune că „e groaznic”: „Nu ne așteptam”
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Nu se mai ascund! El are 29, ea - 52! Cuplul din showbizul românesc despre care toată lumea vorbește
Unica.ro
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
EVZ.ro
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
Spynews
Tragedie înainte de Paște! A murit marele ACTOR: Îl vom iubi mereu
Capital.ro
Până la ce oră se ține postul negru în Vinerea Mare. Ora care reprezintă un moment cheie din viaţa Mântuitorului Iisus Hristos
Antena 3
O mai recunoști? A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. Decizia neașteptată luată la 73 de ani
Avantaje
PENSIILE vor fi DUBLATE. 150.000 de ROMÂNI vor BENEFICIA
Mediaflux
Alertă pe litoralul României, în minivacanța de 1 Mai! Dealerii de droguri au început să vândă substanțele interzise
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
CRBL, primul interviu după divorț. Alături de cine va petrece Paștele anul acesta: „Să nu exagerăm”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro