Află, din rândurile de mai jos, cu ce să stropești fasolea verde de dăunători. Experții în grădinărit și-au dezvăluit secretul. Punând în aplicare acest sfat de aur, te vei bucura de o recoltă bogată și de bună calitate.
În ultimii ani, tot mai mulți români care locuiesc la casă decid să dedice un colț al grădinii cultivăriii legumelor și fructelor, reușind astfel să pună pe masă pentru familie și musafiri produse proaspete și de bună calitate, crescute natural.
Fasolea verde este un aliment consumat de generații întregi de români, în aproape toate colțurile țării, fiind ingredient principal al multor preparate tradiționale. Cu toate astea, mulți evită să o planteze în curte, pentru că este destul de pretențioasă, atacată imediat de dăunători ce pot compromite recolta.
Din fericire, există soluții care să elimine această problemă. Specialiștii în grădinărit și-au dezvăluit așii din mânecă.
Printre marii inamici ai plantațiilor de fasole verde se numără afidele – insecte de mici dimensiuni care se hrănesc cu sucul plantelor, producând deformarea și, în cele din urmă, ofilirea frunzelor. Pentru a le ține la distanță, trebuie respectați următorii pași:
Te-ar putea interesa și: Trucul pentru a păstra fasolea verde fragedă și crocantă toată iarna. Doar cei mai isteți bucătari știu secretul
Pe lista dăunătorilor care afectează fasolea verde apar și gândacii de Colorado. Pentru a nu îți compromite plantele, trebuie să le verifici frunzele în mod regulat și să îndepărtezi manual fiecare astfel de insectă găsită. Grădinarii recomandă plantarea busuiocului și mentei pentru a-i ține la distanță. Stropește fasolea verde cu pesticide naturale, cum sunt piretrinele.
Gândacii de fasole pot distruge recolta într-un timp foarte scurt, aceștia atacând nu doar frunzele, dar și bobocii fasolei verzi. Pentru a-i elimina, trebuie să îți analizezi cu grijă plantele în mod regulat, să îi îndepărtezi manual pe fiecare.
Se aplică apoi în strat subțire de cenușă de lemn în jurul plantei, aceasta având rol de repelent. Se recomandă stropirea fasolei verzi cu pesticide naturale pe bază de neem.
Te-ar putea interesa și: De ce să arunci imediat prima apă în care ai fiert fasolea. Greșeala pe care o fac gospodinele