Temperaturile cresc treptat odată cu venirea primăverii și nu mai durează mult până când va fi prea cald în casă, moment în care va trebui să pornim aerul condiționat. În cazul în care nu aveți, există o soluție simplă care vă va răcori.
Odată cu venirea sezonului primăvară-vară și creșterea temperaturilor, cei mai mulți dintre noi am revenit la utilizarea aerului condiționat . Fără îndoială, este cea mai bună alternativă pentru combaterea căldurii.
Cu toate acestea, poate face ca factura de energie electrică să fie mult mai mare, mai ales dacă îl folosim toată ziua, de dimineața până seara. Dacă sunteți genul de persoană care ține la factura de energie, există o metodă pentru a vă păstra casa rece fără a fi nevoie să plătiți o avere.
Poate că ați auzit până acum de aerul condiționat prin evaporare. Este o mașină care răcește temperatura aerului prin apă. Un aer condiționat natural care funcționează prin principiul evaporării , de unde și numele, care reduce emisia de gaze cu efect de seră în atmosferă .
Față de aerul condiționat tradițional, un răcitor prin evaporare nu necesită conexiuni la instalații. Trebuie doar să încorporați un rezervor de apă și gheață care generează aer proaspăt.
Acest dispozitiv funcționează prin aspirarea aerului cald din mediu, trecându-l prin rezervorul de apă rece sau gheață. Apa rece răcește aerul aspirat, care este apoi împins prin filtre prin intermediul unei pompe, producând astfel aer proaspăt care este eliberat în cameră cu ajutorul ventilatoarelor.
Spre deosebire de aerul condiționat, care folosește gaze pentru răcire, aerul condiționat prin evaporare folosește apa ca agent frigorific natural , fiind o opțiune mai ecologică și mai prietenoasă cu mediul.
Poate reduce consumul de energie cu 50% până la 70% în comparație cu alte sisteme de răcire, în funcție de condițiile externe.
Un aparat de aer condiționat consumă în jur de 1.000 Wh pentru a răci o cameră, dar un aparat de aer condiționat prin evaporare poate avea nevoie doar de 400 sau 500 kWh pentru același spațiu
Mai mult, aceste dispozitive reînnoiesc și curăță aerul din interior , oferind aer proaspăt și filtrat într-un mod mai ecologic decât aparatele de aer condiționat, deoarece nu folosesc gaze frigorifice.