09 mai 2024 | 09:49

Cu ce să amesteci zațul de cafea împotriva furnicilor din bucătărie. Unde să-l presari pentru cele mai bune rezultate

Diverse
Cu ce să amesteci zațul de cafea împotriva furnicilor din bucătărie. Unde să-l presari pentru cele mai bune rezultate
Cum scapi de furnicile din bucătărie cu ajutorul zațului de cafea. Metoda care dă rezultate eficiente întotdeauna.

Au început deja furnicile să îți invadeze bucătăria sau cămara? Ai nevoie de zaț de cafea și un singur alt ingredient pentru a ține departe insectele de alimentele din locuință. Cum trebuie să procedezi.

Când au furnicile obiceiul de a năvăli în bucătării

Nimeni nu vrea să vadă furnici mărșăluind pe tejgheaua din bucătărie sau strecurându-se pe sub ușa din spatele locuinței. Lunile martie-octombrie sunt cele mai vulnerabile din acest punct de vedere, fiindcă insectele sunt în căutare de hrană, apă și adăpost. De aceea, ele apar deseori în bucătării și cămări.

Chiar dacă pagubele făcute de furnici, în general, nu sunt foarte grave, nimeni nu vrea ca insectele să invadeze recipientele cu zahăr, făină și alte alimente din bucătărie. În materialul de astăzi, îți vom explica cum poți ține departe furnicile de locuința ta cu ajutorul zațului de cafea.

Cum funcționează o colonie de furnici, de fapt

Furnicile sunt viețuitoare sociale, care trăiesc sub forma unor colonii cu o regină și alte mii de furnici lucrătoare. Acestea din urmă se deplasează în afara spațiului coloniei sau a cuibului pentru a găsi hrană pentru regină și pentru insectele tinere. Ele formează și urmăresc trasee când descoperă surse de hrană.

Uciderea furnicilor lucrătoare nu va rezolva problema invadării bucătăriei tale. Trebuie să identifici traseele pe care le urmează, să găsești cuibul de furnici și să vizezi furnica regină, dacă vrei într-adevăr să omori insectele. Însă nu-ți recomandăm această metodă, ci mai degrabă îndepărtarea lor de casă.

Aplică zaț de cafea umezit în zonele de interes

În acest sens, ai nevoie doar de un pic de zaț de cafea umezit. Îți începi fiecare zi bând cafea? După ce îți prepari băutura, nu arunca deșeurile la gunoi, ci strânge-le într-un recipient separat. Mirosul sau aroma de zaț de cafea va îndepărta furnicile din zona de interes, spun specialiștii.

„Se recomandă să se pună zaț de cafea pe pervazul ferestrei. Nu faceți o grămadă din zațul de cafea. Ideal este să îl distribuiți pe toată suprafața. Acesta va acționa ca o barieră olfactivă împotriva insectelor. Dacă e umed, e și mai bine”, notează comment-economiser.fr.

Ce ingrediente poți adăuga în zațul de cafea

Pune zaț de cafea exact în spațiile în care știi că furnicile au obiceiul de a năvăli pentru a căuta hrană. Apoi, presară deasupra zațului de cafea puțină zeamă de lămâie. Acest din urmă ingredient va mări eficacitatea trucului în cauză. Furnicile vor sta departe de zona de interes.

Dacă nu ai zeamă de lămâie, poți apela la orice coajă de citrice. Acestea conțin un ulei acid numit D-limonen, care este toxic pentru furnici. Așază cojile de-a lungul traseului furnicilor sau în jurul zațului de cafea. Insectele se vor feri de zona cu pricina.

Parteneri
Zanni, castigătorul Survivor All Stars, dezvăluiri dureroase. Artistul nu vrea să mai audă de femeia care l-a crescut: „Nici un semn de recunoștință nu am pentru…”
Redactia.ro
Cea mai puternică regină a tuturor timpurilor. A cerut să fie înmormântată purtând vălul de mireasă
Click.ro
Filmată cum se DEZBRACĂ! Concurenta Survivor A RIDICAT TEMPERATURA în termometre
Vocea.biz
România introduce salariul minim european în acest an. Ciolacu: Termenul este 15 noiembrie
Digi24
Cum arată Raluca Bădulescu fără perucă, la 49 de ani. 'Trebuie să ştii să te iubeşti' / FOTO
Unica.ro
Soțul Biancăi, tânăra în vârstă de 19 ani din Suceava, care a murit la scurt timp după naştere, nedezlipit de sicriu! Imagini dureroase la priveghi / FOTO
Spynews
S-a dat interzis. 5 ANI închisoare pentru proprietarii sau chiriașii din clădiri. Iohannis a semnat
Capital.ro
Secretul unui creier sănătos: Cel mai bun pește pentru organism. Dr. Vlad Ciurea: "Este dovedit"
Antena 3
Ce se întâmplă cu emisiunea „Poftiți pe la noi”, după ce a fost scoasă din grila de programe de la Antena 1. Anunțul făcut de Nea Marin
Avantaje
Răsturnare de situație privind creșterea plafonului de impozitare a pensiilor. Ce se întâmplă de la 1 septembrie
Mediaflux
Acces Direct. Momente cumplite pentru familia Raisei, fetița de doi ani din Dolj. Va fi înmormântată mâine, de Ziua Copilului. Cine a lipsit de la priveghi
Spynews.ro
Lucruri mai puțin știute despre Corina Chiriac. Ce etnie are artista
Realitatea.net
Când va avea loc nunta Ilonei Brezoianu cu Andrei. Ce surpriză le-a pregătit Florin Ristei pentru eveniment: „Le fac cadou”
Antena 1
Cum arăta Viorica Dăncilă în tinerețe. Slabă, brunetă și ... Nu o RECUNOȘTI! Imagini rare
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro