30 iun. 2024 | 21:12

Cu ce să amesteci magiunul de prune ca să iasă ca la bunica acasă. Pontul lui Radu Anton Roman

Sfaturi Culinare
Cu ce să amesteci magiunul de prune ca să iasă ca la bunica acasă. Pontul lui Radu Anton Roman
Rețetă magiun de prune fără zahăr

Magiunul de prune este foarte delicios, iar renumitul bucătar Radu Anton Roman ne oferă secretul lui care va oferi magiunului nostru același gust ca cel al bunicii. Care este ingredientul secret?

Magiun de prune fără zahăr, rețeta lui Radu Anton Roman

Înainte de toate, cel mai important aspect este calitatea fructelor. Prunele trebuie să fie foarte bine coapte, dulci și aromate. Secretul este să fierbem preparatul pe țiglă încinsă, așa cum fac bunicii noștri, nu pe plită.

De asemenea, bucătarul ne recomandă să punem în magiun sâmburi de caise și de corcodușe. Trebuie pisați foarte bine înainte de a fi puși în oală. Vom adăuga în jur de o mână de miez la un kg de prune.

Procesul de preparare este unul îndelungat, de câteva ore. În tot acest timp, trebuie să amestecați din când în când în oală, pentru a nu se lipi. Totul este gata atunci când pasta devine groasă.

„Fructele se amestecă într-o doară până când dau în primul clocot, dar, după aceea, trebuie învârtite cât de des, că se prind. După primele clocote, rămâne la buna dumneavoastră plăcere dacă pasați printr-o sită sau nu pasta de fructe, pentru a scăpa de coji.

Trebuie să se lege bine, așa că fiertul și amestecatul durează ore și ore, până când e magiun, adică o pastă în care melesteul (făcălețul, mestecăul) abia se mai învârte”, ne spune Radu Anton Roman în cartea sa.

La final adăugăm sâmburii de caise și mai amestecăm de câteva ori. Preparatul este gata!

Rețetă magiun de prune cu nuci

Pentru această rețetă veți avea nevoie de doar doar ingrediente:

  • 3 kg de prune;
  • 100 g de nuci.

Mod de preparare

Începem prin a spăla prunele și scoatem sâmburii, după care le punem într-un vas de fontă și se lasă la fiert la foc mediu pentru 90 de minute. În tot acest timp trebuie să amestecăm des.

După, se dă focul la mic și se lasă la fiert încă o oră. La fel, amestecăm des pentru a nu se lipi de fundul vasului. După ce au trecut cele 60 de minute, adăugăm nucile mărunțite și mai lăsăm la fiert încă 20 de minute.

Magiunul obținut îl lăsăm la răcit, după care îl punem în borcane curate și sterilizate. Închidem borcanele și le punem cu capacul în jos și le acoperim cu un prosop. Le lăsăm să se răcească natural, după care îl depozităm într-un loc răcoros.

Parteneri
Ultima dorință a lui Helmut Duckadam. Ce a lăsat scris în testament. Soția sa a oferit detalii neștiute
Redactia.ro
Scrisoarea dureroasă a unei foste vecine a lui Georgescu în Austria. „Îl cunosc. Renunț la cetățenie”
Click.ro
Cine este Bogdan Peșchir, programatorul care a făcut donații de peste un milion de euro în campania lui Călin Georgescu
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
A fost mare petrecere la Craiova de ziua lui Cătălin Botezatu! Vica Blochina și Raluca Bădulescu au făcut senzație cu ținutele lor! Imaginile spun tot!
Unica.ro
Mare schimbare pentru români. Se vinde un celebru supermarket
EVZ.ro
Cristina Pucean, declarație de dragoste pentru Bogdan de la Ploiești! Imaginea cu care confirmă că formează din nou un cuplu | FOTO
Spynews
Lovitură pentru Călin Georgescu. Anunțul venit de la Parchetul General
Capital.ro
Naomi Hedman, fosta iubită a lui Florin Ristei, a confirmat relația cu fiul Ozanei Barabancea. Cum l-a fotografiat pe Andrew în pat
Avantaje
LEGĂTURILE dintre lumea INTERLOPĂ și Călin Georgescu, s-au făcut AMENINȚĂRI! SCHIMBUL de MESAJE de pe Tik Tok
Mediaflux
Cum s-au cunoscut Diana Bulimar și iubitul ei, Radu Dumitrache. Cei doi au planuri de nuntă și participă în noul sezon Power Couple
Spynews.ro
Cine e bruneta care a detronat manelele din trending. Misha Miller, virală internațional pe TikTok cu piesa „Bam Bam”
Antena 1
Actori din 'Singur acasă' care au murit de când filmul a fost lansat
Shtiu.ro