Cu ce să amesteci carnea tocată pentru perișoare. Așa ies ca la mama acasă

de: Andrei Simion
18 05. 2024

Fiecare dintre gospodine au printre rețelel lor secrete culinare care fac din orice preparat unul delicios. Printre acestea se regăsește și o rețetă care te învață Cu ce să amesteci carnea tocată pentru perișoare, iar gospodinele spun că așa ies ca la mama acasă.

Rețele gospodinelor, ca la mama acasă

Nu de puține ori sunt momentele în care ne aducem aminte cu nostalgie de preparatele culinare pe care ni le făcea mama acasă, iar majoritatea gospodinelor au preluat aceste rețete, tocmai în această ideea.

Printre acestea se numără și preparatele cu carne tocată, în special perișoarele și chifteluțele. În esență, ingredientul principal la amândouă preparatele este carnea tocată, în general fiind vorba de carnea de porc, sau amestec.

De fiecare dată, gospodinele folosesc și un anume ingredient care odată amestecat cu carnea tocată, face ca preparatele să fie pufoase și chiar delicioase.

Cu ce să amesteci carnea tocată pentru perișoare

După cum bine se știe, perișoarele sunt cel mai simplu preparat din bucătăria noastră, fiind făcute cu carne tocată. Dar, așa cum spun gospodinele, este important cu ce să amesteci carnea tocată pentru perișoare.

Dar, secretul unor perișoare delicioase stă, nu numai în amestecul de carne, ci și în ingredientul care face amestecul să fie unul pufost. Conform acestora, recomandarea este de a nu mai pune orez în perișoare, ci oul.

Acest ingredient, odată adăugat în carne, nu face altceva decât să lege amestecul, oferindu-i o anume consistență, mult mai omogenă. Rețetarul spune că la 500 de grame de carne tocată se adaugă câte un ou.

Un alt ingredient cu care poți să amesteci carnea tocată este pesmetul, sau dacă nu există, pâine înmuiată, de obicei în lapte nu în apă. Și aceste două ingrediente dau aceeași omogenitate amestecului de carne tocată, fâcd din preparat unul delicios și pufos.

Dacă faci așa, ies ca la mama acasă!

Atât perișoarele, folosite la celebra ciorbă de perișoare, și chifteluțele, după cum spuneam, sunt două din cele mai folosite preparate în bucătărie, deoarece se fac repede și pot fi îndestulătoare. Dar, dacă ții cont de aceste sfaturi, și folosește aceste ingrediente, vei descoperi că ai gustul la fel ca la mama acasă.

Tot ce ai de făcut este, fie să folosești ou, fie pesmet, sau pâine înmuiată în lapte, și vei avea un preparat așa cum ți l-ai dorit. Dacă mai adaugi, cel puțin la chifteluțe, în amestecul de carne tocată și puțin usturoi, rezultatul fa unul pe măsură, exact ca pe vremea copilăriei. În rest, Poftă bună!