Perișoarele sunt foarte ușor de făcut și versatile. Le puteți consuma alături de o garnitură sau în ciorbe. Cu toate acestea, pentru a fi foarte gustoase, ele trebuie să fie pufoase. Cum obțineți cele mai bune perișoare, aflați în rândurile următoare.
Ce poate fi mai gustos decât un castron de borș cu perișoare făcut ca de bunicii noștri? Ei fac cele mai delicioase preparate cu rețete transmise din moși-strămoși. În rândurile următoare vă vom oferi o rețetă de borș cu perișoare și secretul pentru ca acestea să iasă pufoase și aerate.
Ca și ingrediente, veți avea nevoie de următoarele:
Citește și: Cât orez se pune la perișoare? Regula de aur ca să iasă pufoase și gustoase. Așa procedează bucătarii de top
Cele de mai sus sunt ingredientele pentru ciorbă. Pentru a pregăti perișoarele aveți nevoie de:
Vom începe prin a pregăti perișoarele și amestecăm ceapa și carnea. Apoi, adăugăm orezul și restul ingredientelor pe care le vom amesteca cu mâna. Omogenizăm foarte bine totul, iar secretul pentru niște perișoare perfecte este să încorporăm o lingură de apă rece.
De asemenea, pentru ca pasta pentru perișoare să iasă cât mai fină, puteți da carnea și ceapa prin robotul de bucătărie. Un alt sfat ar fi ca perișoarele să fie făcute cât mai mici, deoarece orezul se va umfla, iar volumul va fi mai mare.
Dacă adăugăm o lingură de apă rece, ne asigurăm că perișoarele vor ieși cât mai aerate și mai pufoase. Le lăsăm deoparte și ne apucăm de ciorbă. Spălăm toate legumele și le punem într-o oală, după care le lăsăm la fiert timp de 15 minute.
Apoi, adăugăm perișoarele și lăsăm la fiert totul încă 15-20 de minute. Mai departe, vom încorpora borșul de putină și sucul de roșii, lăsăm totul să dea în clocot, potrivim cu sare și piper și adăugăm la final verdeața tocată.