Cu ce poți înlocui zahărul din dulceața de gutui. Ingredientul secret care o face delicioasă
Dulceața de gutui este preferată de foarte mulți oameni. Aceasta este extrem de ușor de preparat și poate să fie pusă în numeroase rețete de prăjituri sau pur și simplu servită pe pâine, la micul dejun. Află că ea poate să fie făcută și fără zahăr, iar gustul nu o să se modifice!
Rețetă pentru dulceață de gutui fără zahăr. Ce trebuie să adaugi ca să iasă delicioasă
În sezonul rece, multe gospodine apelează la deliciile din cămară, pe care le-au preparat cu multă hărnicie pentru momentele în care legumele și fructele nu se mai găsesc chiar așa de ușor. Dulceața de gutui nu lipsește din casele românilor, însă mulți care nu mănâncă zahăr se feresc de acest aliment.
În mod normal, un kilogram de zahăr trebuie să se folosească la două kilograme de gutui, la care se adaugă două căni de apă și scorțișoară măcinată. Bineînțeles, aceasta este rețeta tradițională, dar ea poate să fie modificată după gust. De asemenea, se poate renunța la zahăr.
Ce trebuie să știi despre dulceața de gutui
În cazul în care vrei să optezi pentru rețeta tradițională, pune într-o cratiță, la foc mic, apa, scorțișoara măcinată și zahărul până se formează un sirop dens. Spală gutuile, apoi taie fructele în cubulețe. Ele trebuie să fie date prin răzătoare, apoi adăugate în sirop.
Lasă totul să fiarbă timp de o oră înainte de a lăsa dulceața la răcit până ziua următoare. Apoi, preparatul obținut se pune în borcane. Atât de simplu este! Totuși, dacă vrei să renunți la zahăr, trebuie neapărat să încerci un ingredient miraculos. Dulceața ta o să fie mai gustoasă ca niciodată!
Ce ingredient te ajută să prepari dulceață de gutui fără zahăr
Toți cei care își doresc să se bucure de dulceață de gutui fără zahăr trebuie să opteze pentru mere dulci. Aceste fructe oferă o savoare aparte preparatului, fără să fie nevoie de a adăuga ingrediente care să îl îndulcească. Această rețetă o să te ajute mult timp de acum încolo!
Trebuie să adaugi doar două mere la cinci gutui, 300 de mililitri de apă și sucul de la o lămâie. Gustul o să fie senzațional, ba chiar o să te lingi pe degete și nu o să te mai întorci la rețeta tradițională! Începe prin a spăla și curăța fructele de cotoare.
Pulpa gutuilor se dă prin răzătoare sau se pune într-un robot de bucătărie. Apoi, totul se pune într-o cratiță, se adaugă apa și se lasă preparatele la foc mic pentru 20 sau 30 de minute. Amestecă des și adaugă la final sucul de lămâie proaspăt stors. Lasă dulceața la răcit înainte de a pune totul în borcane.