Cu ce poți înlocui untul în rețete. Cel mai bun suplinitor în perioada postului
În perioada Postului Mare, credincioșii creștini adoptă un regim alimentar strict, ferindu-se, astfel, de consumul de lactate și produse alimentare de origine animală. Cu ce aliment poți înlocui untul. Este mai slab în calorii și este mult mai gustos.
De ce e recomandat să gătești cu ulei de măsline în loc de unt
Dacă vrei să adopți un stil de viață sănătos, specialiștii în nutriție te sfătuiesc să renunți la consumul excesiv al grăsimilor și zaharurilor. În perioada Postului Paștelui, gospodinele caută tot felul de rețete pentru a prepara cele mai bune și gustoase mâncăruri.
Desigur, atunci când renunți la consumul de lactate și produse de origine animală, poți adopta variante vegetale mult mai ușoare, precum uleiul de măsline.
De altfel, expertele în arta culinară recomandă înlocuirea untului din rețete cu uleiul de măsline extravirgin. Acesta conține substanțe nutritive, recomandate organismului uman.
În acest fel, îți vei îmbunătăți semnificativ sănătatea inimii și vei putea ajuta la reducerea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare, susțin specialiștii.
Untul acționează ca un lubrifiant în rețetele de copt, topindu-se atunci când este încălzit. Acest lucru slăbește structura prăjiturilor, împiedicând elementele structurale lipicioase, precum glutenul și proteinele din ou, să se lege între ele.
Citește și De câte ori poți refolosi uleiul de măsline, de fapt. Specialiștii au dat răspunsul exact
Produsul conține substanțe nutritive necesare organismului uman
Încă din vremurile antice, de-a lungul coastei mediteraneene, măslinele au fost cultivate pentru a produce ulei extravirgin, de calitate superioară.
Marii chefi bucătari din statele producătoare de măsline precum Spania, Portugalia, Italia și Grecia gătesc, mai degrabă, cu ulei de măsline decât cu margarină sau unt.
Clima caldă și precipitațiile neregulate nu sunt propice pentru producerea pământului bogat, necesar pentru creșterea vitelor.
Ca urmare, există o tradiție îndelungată de a face pâini, prăjituri și biscuiți cu ulei de măsline mai degrabă decât cu unt.
De asemenea, prăjiturile cu ulei de măsline se păstrează mai bine, având un gust deosebit. În schimb, prăjiturile preparate cu unt trebuie consumate într-o zi sau două de la coacere, înainte de a se altera.
Conform experților, uleiul de măsline conţine multe oligoelemente necesare pentru sănătatea oaselor şi articulaţiilor, fiind bogat în acizi graşi omega-3, care pot previne apariția artritei. Mai mult de atât, studiile arată că persoanele care consumă ulei de măsline nu ar întâmpina probleme cu memoria.
Citește și Adevăruri și informații false despre uleiul de măsline. Cum trebuie ales, de fapt