Cu ce poți înlocui laptele la prăjitură. Ingredientele care salvează rețeta
Laptele este unul dintre cele mai întâlnite alimente, atunci când vrei să prepari o prăjitură delicioasă. Însă, nu puține sunt cazurile în care constatam că atunci când vrem să preparăm ceva, nu îl avem în casă sau este expirat. De aceea, există soluții mai puțin știute. Ei bine, laptele se poate înlocui atunci gând gătim ceva. De asemenea, ouăle pot fi înlocuite, în cazul în care ne lipsesc. Iată cu ce poți înlocui laptele la prăjitură.
Ce faci în cazul în care îți lipsește laptele pentru prăjitură sau ai unul expirat
În primul rând, trebuie să știm că există înlocuitor pentru orice. Astfel că, nu intrați în panică și nu dați fuga la magazine, pentru a rezolva această problem. Trebuie doar să fiți atenți la cantitatea aleasă și la diferențele mici de gust și textură. Se întâmplă des astfel de situații, așa că, vă prezentăm mai jos soluția de criză.
Lapte bătut
Laptele bătut este unul dintre cele mai des folosite alimente. Cu toate astea, nu este unul pe care să îl aveți mereu în frigider. Pentru unele rețete de prăjituri este extrem de important, dar nu trebuie să dați fuga la magazine pentru a-l cumpăra.
Laptele dulce
Nu puține sunt cazurile când vă apucați să preparați o prăjitură, însă constatați că laptele nu mai este bun. Este unul dintre cele mai perisabile alimente, așa că trebuie să fiți atenți, mai ales că dacă nu mai este bun, vă poate strica rețeta. Puteți înlocui laptelele cu un amestec de smântână sau iaurt grecesc cu apă. De altfel, iaurtul grecesc este des folosit la prăjituri, datorită consistenței sale. Mai mult, pentru a fi sugur că totul iese bine, amestecați o lingură de unt cu 250 ml apă și astfel poate fi un înlocuitor perfect. Textura desertului va fi puțin diferită, însă va ieși la fel de gustoasă.
Oul, alimentul de bază
De cele mai multe ori, oul este nelipsit atunci când gătim o prăjitură, cu excepția celor de post, unde nu folosim nici ouăle, dar nici laptele. Dacă nu ai suficiente ouă pentru gătit, le poți înlocui. Acestea au și rolul de a lega compoziția, drept urmare sunt destul de importante. Pentru a salva preparatul, puteți folosi 3 linguri de unt de arahide pentru fiecare ou și 70 g de sos de mere sau jumătate de banană zdrobită, potrivit gustarte.ro