Cu ce mașină a plecat Papa Francisc de la Aeroportul Otopeni. Nu a fost Dacia Papamobil!

Papa Francisc a sosit pe Aeroportul Otopeni după ora 11:00

Toată lumea a fost curioasă să vadă cu ce mașină a plecat Papa Francisc de la Aeroportul Otopeni. Toți cei de față au fost surprinși când au văzut că mașina care l-a transportat nu era cea despre care s-a vorbit.

Papa Francisc a venit în România vineri, 31 mai. Avionul său a aterizat pe Aeroportul Otopeni puțin după ora 11:00, unde a fost întâmpinat de președintele Klaus Iohannis și de soția sa, Carmen, de staff-ul de securitate, de reprezentanți ai Bisericii Catolice din România, dar și de o mulțime de copii care au strigat „Viva Papa!”

În mod evident, Papa n-a zăbovit prea mult pe aeroport. I-a salutat pe președinte și pe toți cei care au venit să-l întâmpine, apoi, conform protocolului de întâmpinare, a fost condus spre mașina care l-a transportat la Cotroceni, adică la Președinție.

Cu ce mașină a plecat Papa Francisc de la Aeroportul Otopeni la Cotroceni

Cu ce mașină a plecat Papa de la Aeroportul Otopeni. Nu a fost Dacia Papamobil!
Papa Francisc a fost dus la Cotroceni cu o Dacia Logan

În mod surprinzător pentru mulți, mașina în care s-a urcat Suveranul Pontif n-a fost Papamobilul despre care se vorbește de atâta timp în mass-media. Nu deocamdată, cel puțin. Papa a urcat într-o Dacia Logan bleumarin, aceeași culoare folosită, de regulă, la mașinile SRI sau ale Jandarmeriei.

A fost un Logan simplu, de actuală generație, aparent, fără nicio modificare semnificativă din punct de vedere tehnic sau al securității. Este o mașină pe care o au cei mai mulți dintre românii care nu-și permit un autoturism scump.

Cu ce mașină a plecat Papa de la Aeroportul Otopeni. Nu a fost Dacia Papamobil!

Dacia Logan care l-a condus pe Papa la Cotroceni a avut scris pe plăcuța numărului de înmatriculare SCV1, un acronim din limba latină – Status Civitatis Vaticanae. Este același acronim pe care regăsim la toate automobilele care-l transportă pe Papă în vizitele oficiale din toate statele.

Mașina a avut toate geamurile lăsate, dar s-a putut vedea că nu erau fumurii. Nu încape îndoială că autoritățile române au mobilizat o mulțime de forțe de securitate pentru siguranța Papei Francisc, dar pare că acesta nu se teme deloc, motiv pentru care nu a dorit mașină blindată.

Nu te îngrijora însă, pentru că vei vedea Papamobilul în zielele care vor urma. Va fi o Dacia Duster transformată în vehicul pentru transportul unui Papă, dar acesta este folosit doar în anumite situații.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI