Pentru foarte mulți oameni, pâinea de grâu este un aliment de bază, care nu lipsește de la nicio masă. Din păcate, însă, majoritatea pâinilor care se vând în magazine în prezent sunt fabricate din grâu rafinat, căruia i s-au eliminat majoritatea fibrelor și nutrienților. Din fericire, alternativele convenabile și sănătoase la pâine sunt din ce în ce mai ușor de găsit. Iată una dintre ele, recomandată de nutriționistul Mihaela Bilic.
Pâinea a fost un aliment de bază pentru oameni timp de mii de ani, dar aceasta nu lipsește nici astăzi de pe mesele noastre. Este o opțiune ușoară pentru pâinea prăjită de dimineață sau pentru un sandviș rapid în pauza de prânz.
Cu toate acestea, produsele de panificație din zilele noastre conțin, în mare parte, grâu rafinat, care este bogat în carbohidrați (glucide). Așadar, deloc prietenoase pentru cei care doresc să aibă un stil de viață sănătos.
Reducerea numărului de carbohidrați din dietă prin eliminarea pâinii este necesar pentru unele persoane care doresc să slăbească sau să reducă riscul de a suferi de anumite tulburări.
Din fericire, pâinea poate fi înlocuită în zilele noastre cu o mulțime de alte produse. În acest context, Mihaela Bilic vine și laudă un aliment, despre care spune că nu are gluten, iar caloriile aproape că nici nu se simt. Așadar, o alegere perfectă pentru cei care vor să scoată pâinea din dieta lor sau, pur și simplu, vor să mai încerce și altceva.
„Porumb…altfel
Nu, nu strâmbați din nas, nu sunt discuri de orez expandat! Este porumb cu un strop de sare și, credeți-mă, merită să gustați!
Tot pachetul are 25 g și 95 cal, adică exact cât o felie de pâine. Doar că nu e una, ci 5 bucăți pe care să faci sendvișul care îți place. Poate să țină și loc de fulgi de mic dejun în combinație cu iaurt sau lapte bătut.
Fiecare disc de porumb are 5 g și 19 cal, aproape nu contează ca și aport caloric! Vă promit, au gust de mămăligă răscoaptă, exact ca și coaja aurie care rămânea lipită de ceaunul bunicii!
Variantă de pâine fără calorii și fără gluten, ăsta e porumbul expandat!”, explică nutriționistul, pe pagina sa de Instagram.
Citește și: Masa de post, plină de aditivi alimentari. Cum mănânci 50 de E-uri dintr-un foc, fără să-ți dai seama