Cu câțiva kilometri înainte de locul accidentului din Ialomița, șoferul TIR-ului oprise. Ce a făcut

Cu câțiva kilometri înainte de locul accidentului din Ialomița, șoferul TIR-ului oprise. Ce a făcut
Cu câțiva kilometri înainte de locul accidentului din Ialomița, șoferul TIR-ului oprise. Ce a făcut

Cu câțiva kilometri înainte de locul accidentului din Ialomița, șoferul TIR-ului care a intrat pe contrasens într-un microbuz de transport pasageri oprise. Ce a făcut?

Șoferul TIR-ului care a provocat accidentul din Ialomița oprise cu câțiva kilometri înainte de locul tragediei

Accident grav de circulație produs sâmbătă, 5 octombrie, în jurul orei 05:00, pe DN 2A Slobozia-Urziceni, în zona localității Sfântu Gheorghe, comuna Balaciu, între un TIR și un microbuz de transport pasageri. Zece oameni au murit. Tragedia a fost provocată de șoferul TIR-ului care a intrat pe contrasens, izbindu-se violent de minicar. Circulația a fost blocată pe ambele sensuri ale DNA 2A în zona producerii accidentului, fiind reluată în jurul orei 07:30.

Victimele carnagiului erau angajate ale lanțului de magazine Mega Image și lucrau în București. În microbuz se aflau 16 persoane, dintre care nouă au murit pe loc. Rudele victimelor din Sfântu Gheorghe au început să vină la locul tragediei.

Noi informații

Șoferul TIR-ului trebuia să ajungă în Ciulnița. El transporta pene de pasăre și plecase vineri, 4 octombrie, la ora 16:00, din Târgu-Jiu. Potrivit Antena 3, conducătorul auto oprise înainte cu câțiva kilometri de locul tragediei să bea o cafea. Bărbatul avea în plan să ajungă dimineața acasă, pentru a merge înapoi să facă un transport.

Cu câțiva kilometri înainte de locul accidentului din Ialomița, șoferul TIR-ului oprise. Ce a făcut

Purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomița, subinspector Ludmila-Marina Dascălu a declarat că ancheta este abia la început și e foarte dificil ca oamenii legii să stabilească cu exactitate ce s-a petrecut, dat fiind că niciunul dintre șoferi nu a supraviețuit accidentului.

A fost activat Planul Roșu

Primele informații furnizate de apelantul la 112 relevau că este vorba de un număr mare de victime, așa că a fost activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Ialomița. De asemenea, a fost solicitat și ajutorul din partea ISU București-Ilfov.

„A fost declanșat Planul Roșu. Până la această oră avem din păcate 9 decedați, 9 răniți. Răniții, 3 au fost transferați la Slobozia, 6 sunt pe drum spre București. Din cei 6, unul este sub resuscitare, după ce a intrat în stop cardiac şi au intrat cu el în spitalul din Urziceni. Din păcate s-ar putea să avem chiar 10 decedaţi.

Au fost trimise șapte echipaje de la Serviciul de Ambulanţă, au mai fost trimise echipaje de la SMURD Ialomiţa, inclusiv o maşină de terapie intensivă şi o maşină de multiple victime de la SMURD Bucureşti, pe lângă echipajele de Descarcerare, Pompieri şi Poliţie”, a declarat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, imediat după producerea accidentului, pentru știrileprotv.ro.