10 oct. 2024 | 16:43

Cu cât vor crește alocațiile elevilor din România începând din 1 ianuarie 2025. Vești bune pentru părinți

Politică
Cu cât vor crește alocațiile elevilor din România începând din 1 ianuarie 2025. Vești bune pentru părinți
Simona Bucura-Oprescu: „Vor primi alocații de stat majorate”

Deși România se chinuie să-și stabilizeze deficitul bugetar, și golul creat în urma acestei crize, guvernanții încearcă să-și țină promisiunile Una din mize este clar electorală, pe de altă parte este vorba și de o miză socială, mai ales că vorbim de copii. Conform celor mai recente informații, s-a aflat cu cât vor crește alocațiile elevilor din România începând din 1 ianuarie 2025, fiind, de fapt, vești bune pentru părinți.

Vești bune pentru părinți, dar nu fără iz electoral

Finalul acestui an va aduce 2 tururi de scrutin la Alegerile Prezidențiale, și între ele alegerile parlamentare.

Fie că ne place, sau nu, vorbim de un an electoral extrem de important, iar mișcările din jurul României, multe de extremism, pun presiune pe viitorii candidați prezidențiabili, precum și pe viitorii parlamentari.

Cu cât vor crește alocațiile elevilor din România începând din 1 ianuarie 2025. Vești bune pentru părinți

În acest moment vorbim de o nouă criză politică în interiorul coaliției de guvernare PSD-PNL, iar unele surse politice vorbesc chiar de o retragere a PNL din procesul de guvernare.

Dar, deși aceste zvonuri sunt amplificate, mai ales din zona opoziției parlamentare, cei doi lideri, Ciolacu și Ciucă (ambii candidați la Prezidențiale), spun că nu se pune problema destrămării actualei coaliții.

În acest context socio-politic extrem de volatil, împins de la spate și de criza deficitului bugetar, se pune întrebarea de unde și cu cât vor crește alocațiile elevilor din România începând din 1 ianuarie 2025?

Deși sunt vești bune pentru părinți, dar nu fără iz electoral, ministrul Muncii a venit cu explicațiile de rigoare pe această temă, într-un comunicat emis în cursul zilei de astăzi.

Ministrul Muncii explică cu cât vor crește alocațiile elevilor din România începând din 1 ianuarie 2025

În primul rând, trebuie să menționăm că această creștere era anunțată de la finalul anului trecut, în baza unui protocol stabilit de Guvern pe marginea ratei inflației, și a normelor implementate pentru creșterea acestor indemnizații.

Așa se face că anunțul de azi al ministrul Simona Bucura-Oprescu nu a făcut altceva decât să mențină status-qvo-ul majorărilor deja stabilite. Într-un anunț publicat pe pagina de Facebook a ministerului, vin vești bune pentru părinți, și anume cu cât vor crește alocațiile elevilor din România începând din 1 ianuarie 2025:

„Alocațiile de stat pentru copii cresc de la 1 ianuarie 2025.
Majorarea alocațiilor va fi de 10,4%, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
Drept urmare, #alocațiile vor fi #majorate astfel:
– de la 719 lei la 794 de lei pentru copiii sub doi ani sau cu dizabilități
– de la 292 de lei la 323 de lei pentru copiii care au peste doi ani.”, se precizează în anunțul Ministerului Muncii de astăzi.

Cu cât vor crește alocațiile elevilor din România începând din 1 ianuarie 2025. Vești bune pentru părinți

(foto: MMSS / Facebook)

Simona Bucura-Oprescu: „Vor primi alocații de stat majorate”

Deși nu se știa în mod clar care vor fi sumele alocate pentru următoarea majorare, în cele din urmă premierul Marcel Ciolacu aproba bugetul aferent alocațiilor, iar ministrul declară:

„Cei 3,6 milioane de copii, precum și tinerii care frecventează liceele și școlile profesionale vor primi alocații de stat majorate.

Fondurile necesare provin din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, iar plățile sunt gestionate de Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială”, a declarat Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Rămâne să așteptăm data de 1 ianuarie și să vedem dacă nu se va modifica, într-un fel sau altul, decizia guvernanților, mai ales că sumele trebuie să fie acoperite tot de la bugetul de stat.

Parteneri
Ion Țiriac, internat într-un spital din Viena. Miliardarul acuză probleme de sănătate
Redactia.ro
Fără cafea sau duș dimineața. Cele 5 obiceiuri pe care dacă le aplici după ce te-ai trezit îți vor schimba restul zilei, conform Harvard
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Și-a făcut iubit cu nevastă și copii acasă! Artista a fost prinsă cu bărbatul însurat pe străzile din București! Incredibil!
Unica.ro
Mare cumpănă pentru Florin Piersic. Te ia cu fiori
EVZ.ro
Ce face Irisha, după ce relația ei de iubire cu un bărbat însurat a fost făcută publică. Artista își ține viața personală privată, dar câteva detalii au ieșit la iveală | FOTO
Spynews
S-a dat ordin de la Comisia Europeană. Devine OBLIGATORIU în România
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
Răsturnare privind ADERAREA la SCHENGEN! ZI DECISIVĂ AZI
Mediaflux
Daiana de la Mireasa, sezonul 7, imagine emoționantă cu burtica de graviduță. Când urmează să nască soția lui Dani / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Unde a plecat Mario Fresh după ce a confirmat despărțirea de Alexia Eram. Alături de cine s-a fotografiat artistul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro