Cu cât se scumpesc asigurările RCA. Cele mai proaste vești pentru toți șoferii din România

Cu cât se scumpesc asigurările RCA. Cele mai proaste vești pentru toți șoferii din România
Se scumpesc asigurarile RCA

Sunt cele mai proaste vești pentru toți șoferii din România. S-a anunțat că asigurările RCA se scumpesc. Astfel, asigurările RCA se vor scumpi în perioada următoare, susține analistul financiar Adrian Negrescu, cu aproximativ 10%. Șoferii vor plăti mai mult RCA-urile, în special pentru polițele încheiate pe perioade mai mici de un an.

Vești proaste pentru șoferi. Asigurările RCA se scumpesc cu 10%

Sunt vești foarte proaste pentru toți șoferii din România. S-a anunțat că asigurările RCA se scumpesc. Prețurile vor crește mai mult pentru asigurările ce vor fi încheiate pemai puțin de un an. Prețul asigurărilor auto obligatorii se va mări cu aproximativ 10%.

Astfel, de exemplu, un șofer va plati pentru o asigurare pe 6 luni, la o mașină cu un motor de capacitate de 1,9 litri suma de 400 de lei la unul dintre cei mai mari asiguratori din țara noastră.

Vesti proaste pentru soferi. Se scumpeste RCA-ul
Vesti proaste pentru soferi. Se scumpeste RCA-ul

Cum se vor aplica noile tarife RCA

Adrian Negrescu, analist financiar, a explicat, cum se vor aplica noile tarife pentru polițele obligatorii  RCA.

În România este o piață în care primii doi jucători asigură aproximativ 70% dintre asigurările RCA. Sunt undeva la 6 milioane de contracte RCA. Din estimările pe care le avem, majorarea va fi în jurul a 50 de lei pe poliță, adică un procent de 10%. Pentru șoferi e o veste proastă, pentru că vor plăti mai mult.

Asigurările RCA s-ar fi putut scumpi și mai mult

Insă, dacă acest preț crește, ar trebui să se vadă într-o eficientizare a activității, din momentul în care ai plătit polița și ai un accident, timpii ar trebui să fie mai scurți și calitatea serviciilor să fie una mai bună. Trebuie spus și faptul că principalii jucători din piață de asigurări obligatorii din 100 de lei încasați, plătesc 120 de lei pentru reparații.

Este o creștere bună, având în vedere că în anii trecuți am avut două firme de asigurări care au intrat în faliment, iar atunci prețurile au explodat cu 200% și a fost nevoie de intervenția statului pentru a limita prețurile la un nivel maxim. Este un lucru bun din punct de vedere al serviciilor, ar trebui să se vadă în calitatea reparațiilor mașinilor”, a spus Adrian Negrescu.

De ce vor fi mai scumpe asigurările făcute pe perioade mai scurte de timp

Expertul financiar a mai explicat și motivul pentru care cea mai mare creștere de preț se aplică polițelor RCA încheiate pe perioade mai mici de un an de zile.

Cele mai multe asigurări sunt încheiate în România pe șase luni, în jur de 80%. Este un comportament de consum puțîn ciudat, dar asta pentru că în general românii nu au bani pentru a plăti un preț cerut de asigurător pentru un an de zile”, a declarat Adrian Negrescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI