Cu cât s-a vândut sabia lui Nicolae Ceaușescu. Cât a costat haina de blană a soției dictatorului

de: Stan Nicu
15 07. 2020

O licitatie cu obiecte care au aparținut familiei dictatoriale Nicolae și Elena Ceaușesacu a strâns vineri numai puțin de 60000 de euro. Printre piesele adjudecate cu bani mulți s-a numărat o sabie ce a aprținut lui Nicolae Ceaușescu, dar și o haină de blană ce a fost purtată de Elena Ceaușescu.

Cu cât a fost cumpărată sabia lui Nicolae Ceaușescu. Cât a costat haina de blană a Elenei Ceaușescu

Licitația organizată cu scopul de a vinde anumite obiecte ce au aparținut familiei Ceaușescu a fost organizată vineri. În urma comercializării obiectelor ale căror proprietari au fost Nicolae și Elena Ceaușescu s-au strâns nu mai puțin de 60000 de euro.

La ineditul eveniment, intitulat „Epoca de Aur” si care a fost organizat în București, pasionații de istorie au cheltuit sume impresionante pentru a deține obiecte ce au aparținut familiei Ceaușescu. Printre obiectele scoase la vânzare s-au regăsit o haină de blană, ce a aparținut Elenei Ceaușescu, dar și o sabie aurită care a fost a celebrului dictator.

Sabia lui Nicolae Ceaușescu a fost vândută cu 7000 de euro

Cine i-a făcut cadou sabia aurită lui Nicolae Ceaușescu

Potrivit experților, sabia aurită este una de protocol a lui Nicolae Ceausescu și a fost primită cadou de la Armata Romană. Sabia a fost adjudecată pentru suma de 7.000 de euro, în timp ce haina de blană de vulpe argintie a Elenei Ceaușescu s-a vandut cu 900 de euro.

Printre alte obiecte scoase la licitație și vândute pe bani frumoși se mai numara: un serviciu din porțelan aurit format din biscotieră și zece farfurii, un serviciu de tort din porțelan aurit, precum și un serviciu din cristal compus din șase piese.

Ce obiecte au mai fost vândute în cadrul licitației ”Epoca de Aur”

Tot în cadrul aceleiași licitații s-au vîndut și o blană din piele de leopard, pachete de țigari Carpați, o cravată de pionier, reclame la CICO, băutrura răcoritoare de pe vremea lui Ceaușescu, alături de alte blănuri sau tablouri muncitorești.

O buna parte a obiectelor au fost la RA-APPS, dar, in anul 1990, au fost scose la licitatie si au ajuns in posesia mai multor persoane fizice„, a explicat Valeriu Sângeorzan, reprezentant al Artmark, casa de licitații care a organizat evenimentul.