CTP, despre remaniere: „Dragnea a reuşit una dintre cele mai spectaculoase lovituri de levier în propriul genunchi”

CTP, despre remaniere:
CTP: "Liviu Dragnea s-a pus într-o situație imposibilă"

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu este de acord cu remanierea cerută de premierul Viorica Dăncilă și i-a dat planurile peste cap lui Liviu Dragnea. Cristian Tudor Popescu a comentat subiectul și a spus că Dragnea este cel care iese în pierdere după refuzul primit din partea șefului statului.

„Deja chestiunea majorităţii e depăşită. Tot ce vedem acum a început cu două declaraţii ale lui Liviu Dragnea. Mai întâi, Liviu Dragnea, din senin, din iarbă verde, a spus public, ba chiar de două ori, că Rovana Plumb şi Natalia Intotero trebuie să demisioneze în vederea alegerilor europarlamentare.

Aceasta nu era problema lui Liviu Dragnea. Dacă ele, care candidează în nume propriu, consideră că pot să îşi ducă funcţia de ministru până în pragul alegerilor europarlamentare o fac. Dacă nu, nu. Deci, Dragnea a făcut acest gest de forţă, obligându-le să demisioneze”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

CTP: „Liviu Dragnea s-a pus într-o situație imposibilă”

Jurnalistul este de părere că Liviu Dragnea a făcut un exercițiu de forță în momentul în care a declarat că „Tudorel Toader nu-i e nici tată, nici mamă, nici frate, nici văr, că nu mai e persoană importantă pentru PSD.” Tot o demonstrație de forță este și remanierea, despre care Klaus Iohannis a afirmat că este „o farsă.”

„Este concretizarea unui gest de forţă al lui Liviu Dragnea îndreptat spre PSD şi spre ALDE prin înlăturarea lui Tudorel Toader. (…) Ce a reuşit Liviu Dragnea e una dintre cele mai spectaculoase lovituri de levier în genunchi pe care şi-a dat-o vreodată cu această remaniere. Din respingerea remanierii câştigă Iohannis, Dăncilă, Tăriceanu şi pierde clar Dragnea.

Nu cred ca Ana Birchall să vină cu celebrele ordonanţe, nu mai are rost. Dragnea ÎNŞILE, ca să vorbesc şi eu ca doamna Dăncilă, a avut grijă pentru a-şi ţinti mai bine genunchiul cu levierul, a avut grijă să spună înainte de ridicarea sprijinului politic în CEx pentru Tudorel Toader că pe el nu-l mai interesează ordonanţele de urgenţă, că s-a intrat în procedură parlamentară, comunicând de fapt că ce vrea el să facă de fapt e o răzbunare pentru nesupunerea lui Tudorel Toader.

Cu acea declaraţie s-a situat exclusiv în domeniul gestului de cherem, de forţă personală. Prin urmare, ce treabă mai are acum doamna Birchall cu ordonanţele? Are treabă Iordache, care lucrează, comisia deja a adoptat multe dintre articolele respective.”, a mai psus gazetarul.

Urmăriți Playtech.ro și pe