CTP, reacție urgentă la demisia USR-iștilor: ”Ce aplaudați, măi, oamenilor?” Ce ar trebui să se întâmple acum

CTP, reacție urgentă la demisia USR-iștilor: ”Ce aplaudați, măi, oamenilor?” Ce ar trebui să se întâmple acum
USR PLUS iese de la guvernare. Se vorbește de alegeri anticipate

Astăzi miniștrii USR PLUS și-au dat demisia din guvernul de coaliție condus de Florin Cîțu. Criza a fost generată de mai multe decizii luate de premier în detrimentul protocolului semnat cu Alianța USR PLUS. Primele speculații privind posibile alegeri anticipate au apărut în spațiul public. Un susținător al acestei idei este și jurnalistul Cristian Tudor Popescu (CTP).

USR PLUS iese de la guvernare. Se vorbește de alegeri anticipate

Criza guvernamentală astăzi a luat un alt traseu, anticipat de unii analiști politici. Miniștrii USR PLUS, în frunte cu Dan Barna, vicepremier, și-au anunțat demisiile public. Documentele au fost deja înaintate, la această oră, de toți membrii USR PLUS din Guvern. Tot în această seară Florin Cîțu afla de la jurnaliști de demisia în bloc a partenerilor de coaliție, spunând că cel mai mare rău pe care l-au făcut cei de la USR a fost ralierea cu AUR, denumind partidul ca unul extremist. În primele sale declarații Florin CÎțu îi consideră pe miniștrii demisionari ca fiind niște copii răsfățați.

Odată cu accentuarea crizei tot mai multe voci au început să vorbească de alegeri anticipate, un scenariu neverosimil în urmă cu două zile. Alegerile ar avea loc în contextul în care PNL pierde majoritatea în Parlament, după retragerea USR PLUS din guvern și dupăc e și-au retras suportul parlamentar pentru PNL.

CTP este de acord cu alegerile anticipate

La nici o oră de la depunerea demisiilor USR PLUS, celebrul gazetar Cristian Tudor Popescu (CTP) a avut o intervenție dură la Digi24. CTP a comentat, în stilu-i caracteristic, momentul politic grav din aceste zile care a culminat cu demisia USR-iștilor din guvernul condus de Florin Cîțu. În intervenția sa, CTP a enunțat faptul că este de acord cu alegerile anticipate în contextul pierderii majorității parlamentare de către partidul lui Florin Cîțu.

„M-au înfiorat aceste aplauze înainte ca vorbitorul Barna să deschidă gura. Toți parlamentarii USR PLUS au aplaudat. Ce aplaudau? Acești miniștri USR PLUS părăsesc guvernul și declanșează criza politică.

Guvernul trebuie să fie votat în Parlament, ceea ce echivalează cu o moțiune de cenzură. Ce aplaudați, măi, oamenilor, ce aplaudați? Aplaudați faptul sumbru, trist, că ieșiți din Guvern și urmează o criză politică când numărul internărilor la ATI crește de la o zi la alta, facturile cresc?”, a declarat CTP.

„Au validat acest partid antieuropean”

Ceea ce a surprins toată lumea politică a fost alipirea USR PLUS cu cei de la AUR, considerat de majoritatea politicienilor ca un partid extremist. CTP a accentuat acest aspect în intervenția sa din această seară, declarând:

Au reușit să se discrediteze prin punerea semnăturilor lor alături de cele ale AUR. Au reușit să se discrediteze în ochii votanților lor civilizați, europeni și de bun simț. Au legitimat, au validat acest partid antieuropean, periculos pentru România.

Până acum el era izolat, l-au validat în mod gratuit, în mod stupid, pentru că tot au ajuns să-și depună demisiile, ceea ce trebuiau să facă de la început. Dacă ar fi consecvenți, ar trebui să meargă la anticipate”, a mai comentat jurnalistul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI