CTP, reacție dură la adresa medicului Mircea Beuran. Ce spune despre pacienta arsă la Floreasca

Gazetarul Cristian Tudor Popescu este revoltat de întreaga situație de la Spitalul Floreasca, din Capitală. Vineri seară, CTP a fost prezent în studioul de televiziune, acolo unde a avut o reacție dură la adresa medicului Mircea Beuran. Reamintim că o pacientă de 66 de ani a decedat, la câteva zile după ce a ars pe masa de operație.

CTP, reacție dură la adresa medicului Mircea Beuran

Medicul Mircea Beuran a fost audiat vineri, pe 10 ianuarie, la Poliția Capitalei. Șefului secției de chirurgie de la Spitalul Floreasca i-au fost aduse acuzații foarte grave, în cazul pacientei care a ars pe masa de operație. CTP a făcut mai multe comentarii la adresa acestuia, legat de modul în care s-a prezentat la audieri, dar și despre atitudinea pe care a avut-o, în fața membrilor presei. Totodată, gazetarul l-a criticat și pe președintele Colegiului Medicilor din România, Gheorghe Borcean. Acesta l-a apărat în mod repetat pe Medicul Beuran, odată cu izbucnirea scandalului înfiorător.

CTP, reacție dură la adresa medicului Mircea Beuran. Ce spune despre pacienta arsă la Floreasca
Mircea Beuran s-a prezentat, vineri, la sediul Poliției Capitalei, pentru audieri, în cazul pacientei arse

„Hadeți să discutăm mai întâi despre ieșirea domnului Beuran de la Poliție. A răspuns la întrebarea ce o să spună oamenii acum, după ce o pacientă a ars pe masa de operație. A răspuns să zică ei, să zică lumea. (…) Borcean spunea că Beuran s-a dus acolo ca să o salveze pe pacientă și totuși eroul Beuran a rezolvat situația, duminică dimineață, venit de acasă. Actul venitului de acasă este prezentat ca un sacrificiu.”, a declarat Cristian Tudor Popescu, la Digi 24.

Ce spune despre pacienta arsă la Floreasca

„Beuran nu a venit acolo ca să o salveze pe pacientă, ci să salveze situația. A fost sunat, că era groasă situația, a venit acolo de urgență pentru că se produsese acest accident înfiorător. (…) A și spus că femeia oricum murea, era bolnavă, puțin îi păsa lui de pacientă”, a mai completat CTP.

Șeful secției de chirurgie de la Spitalul Floreasca a fost demis din funcție, la începutul săptămânii, după ce o femeie de 66 de ani pe care a operat-o a suferit arsuri grave, pe 30% din corp. Pacienta a fost operată pe data de 22 decembrie, iar la câteva zile a murit, fiind diagnosticată inițial cu cancer pancreatic și operată din pricina unei hemoragii interne. Printre afirmațiile dure făcute de către Cristian Tudor Popescu, în această seară, a fost și cea că pacienții care ajungeau pe masa de operație într-o stare atât de gravă, la Floreasca, erau tratați asemenea unor cobai.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI